Quantcast
Δίπλωμα οδήγησης: "Χρυσό" θα το πληρώνουν οι ανεμβολίαστοι υποψήφιοι οδηγοί - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Δίπλωμα οδήγησης: “Χρυσό” θα το πληρώνουν οι ανεμβολίαστοι υποψήφιοι οδηγοί – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

“Xρυσό” θα πληρώνουν το δίπλωμα οδήγησης οι ανεμβολίαστοι υποψήφιοι οδηγοί. Στο συνολικό κόστος για να αποκτήσει κάποιος δίπλωμα οδήγησης προστίθεται κι εκείνο των rapid test που υποχρεούται να κάνει εάν είναι ανεμβολίαστος προκειμένου να συμμετάσχει στα θεωρητικά μαθήματα (21) και στα πρακτικά μαθήματα (25) .
Για το θέμα αυτό μίλησε ο πρόεδρος σωματείου εκπαιδευτών οδήγησης Δυτικής Αττικής, Νίκος Γρέντζελος στο Open. Όπως είπε, ” ένας μαθητής για να αποκτήσει ένα δίπλωμα χρειάζεται ένα χρονικό διάστημα περίπου 2 μήνες. Υποχρεούται από τον νόμο, όποιος δεν είναι εμβολιασμένος ή δεν έχει νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο, ένα rapid test την εβδομάδα και rapid test 48ωρου πριν από τις εξετάσεις τις πρακτικές και τις θεωρητικές. Αν υπολογίσουμε το κόστος των rapid test, έχουμε μια αύξηση στο κόστος του διπλώματος περίπου στα 120 ευρώ, που σημαίνει ένα 20% πάνω “.
Όσον αφορά στο ποια είναι η μέση τιμή του διπλώματος οδήγησης είπε ότι είναι περίπου στα 500 ευρώ και εάν συμπεριληφθεί και το ποσό των 170 ευρώ του παραβόλου και το κόστος των rapid στα 120 ευρώ, το συνολικό κόστος του διπλώματος ανέρχεται γύρω στα 790 ευρώ.
Ωστόσο την ίδια ώρα επεσήμανε ότι “Εδώ έχουμε και ένα άλλο πρόβλημα: τις ανατιμήσεις. Η τιμή της βενζίνης από πέρυσι τον Σεπτέμβριο έχει ανέβει περίπου κατά 30% και γενικά οι τιμές στα είδη πρώτης ανάγκης” και συνέχισε λέγοντας ότι ανεβαίνει το κόστος του διπλώματος κατά 20% σε αυτές τις δύσκολες περιόδους για όσους θέλουν να αποκτήσουν ένα δίπλωμα οδήγησης.


Για τα rapid test

Mεταξύ άλλων ρωτήθηκε εάν σε κάθε μάθημα ο υποψήφιος οδηγός θα πρέπει να έχει ένα κάνει rapid. ” Πρέπει να έχει κάνει ένα rapid την εβδομάδα όχι σε κάθε μάθημα, που σημαίνει ότι στους δύο μήνες είναι περίπου 10 rapid test…. ένα κόστος περίπου στα 120 ευρώ που ανεβαίνει το δίπλωμα για όσους είναι ανεμβολίαστοι ή δεν έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο “, απάντησε.
Στην ερώτηση εάν υπάρχει κάμψη στις σχολές οδηγών απάντησε αρνητικά, ” Όχι αυτό το χρονικό διάστημα δεν υπάρχει κάμψη. Υπάρχει αρκετή δουλειά στους συναδέλφους γιατί είχαμε ένα 7 μηνο απραξίας και είχαν μαζευτεί περίπου 50 χιλιάδες διπλώματα που έχουν έρθει αυτή τη στιγμή για να βγουν .Δεν υπάρχει κάμψη” , ωστόσο εκτίμησε ότι θα υπάρξει κάμψη στο επάγγελμα τον χειμώνα” γιατί αφού βλέπουμε ότι ακριβαίνουν τα είδη πρώτης ανάγκης , στην βενζίνη κλπ , το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών θα είναι πολύ μειωμένο με αποτέλεσμα το δίπλωμα να το αφήνουν σε δεύτερη μοίρα “.
Τι ισχύει για τα ερασιτεχνικά διπλώματα
Τέλος ρωτήθηκε να πει ποια είναι η διαδικασία για κάποιον που έχει ένα δίπλωμα ερασιτεχνικό και δεν έχει δίπλωμα για μηχανή και θέλει να πάρei ένα μηχανάκι των 125 κυβικών. ” Η διαδικασία γίνεται ως εξής: Κάποιος που είναι τουλάχιστον 27 χρονών και έχει για 6 χρόνια το ερασιτεχνικό του δίπλωμα, μπορεί με 5 μαθήματα πρακτικά μπορεί να πάρει το δίπλωμα οδήγησης για 125 κυβικά χωρίς εξετάσεις “, απάντησε και πρόσθεσε ότι το κόστος της διαδικασίας ” κυμαίνεται από 100 ευρώ έως 150 ευρώ”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.