Quantcast
Επίδειξη αγωνιστικών μονοθέσιων σχεδιάζουν οι φοιτητές του ΑΠΘ - enikonomia.gr
share

Επίδειξη αγωνιστικών μονοθέσιων σχεδιάζουν οι φοιτητές του ΑΠΘ

δημοσιεύτηκε:

Λάμψη από τον μαγικό κόσμο της αγωνιστικής οδήγησης με μονοθέσιο σε πίστα θα αποκτήσει για μία ημέρα η Πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη.

Η ομάδα Aristotle Racing Team (ART), του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που με τα μονοθέσιά της, έχει γνωρίσει σημαντικές διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς, θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015, από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, ζωντανή επίδειξη στο κοινό της πόλης, σε ειδικά διαμορφωμένη πίστα.

Τα μέλη της ομάδας ART, φοιτητές του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, θα οριοθετήσουν με μπαριέρες και κώνους, στον χώρο της Πλατείας Αριστοτέλους, την πίστα στην οποία το μονοθέσιο ART-14 ανά μία ώρα θα κάνει γύρους, διάρκειας 10 λεπτών.

Ο χώρος και η παρουσία του κόσμου δεν επιτρέπει την επίδειξη των δυνατοτήτων ανάπτυξης ταχύτητας (δεν αναμένεται να αναπτυχθούν ταχύτητες πέραν των 30 χλμ./ώρα), ωστόσο όσοι θελήσουν να βιώσουν λίγη από την αδρεναλίνη της αγωνιστικής οδήγησης ή ακόμη και να φωτογραφηθούν σε μονοθέσιο, θα έχουν την δυνατότητα να το κάνουν στο παλιότερο, αλλά επίσης επιτυχημένο μοντέλο της ομάδας, το μονοθέσιο ART-12, το οποίο με ειδική μετατροπή, θα διαθέτει προσομοιωτή οδήγησης.

Όσον αφορά στους επόμενους στόχους της ομάδας ART, ο φοιτητής-μέλος της, Εύθυμης Κουτσουνάνος, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι υπάρχει ένα πλάνο διετίας, με στόχο το 2016 να παρουσιαστεί το μονοθέσιο ART-16, στον σχεδιασμό και την κατασκευή του οποίου θα ενσωματωθούν καινοτόμες τεχνικές. Μάλιστα κάποιες από τις νέες τεχνικές προγραμματίζεται να δοκιμαστούν και φέτος, με μετατροπές στο ART-14.

Μία από τις σημαντικές αλλαγές που σχεδιάζονται στο επόμενο μονοθέσιο της ομάδας, αφορά στην κατασκευή του μπροστινού του τμήματος με κάρμπον μονοκόκ σασί (carbon monocoque chassis), αντί σωληνωτού πλαισίου.

Η συγκεκριμένη τεχνική έχει σημαντικά πλεονεκτήματα, όπως ότι το υλικό που χρησιμοποιείται είναι πολύ ελαφρύ και ανθεκτικό, ενώ απορροφά περισσότερη ενέργεια κατά την πρόσκρουση.

Οι διακρίσεις της Aristotle Racing Team, για το 2014 ήταν 12η θέση στη Γενική Κατάταξη ανάμεσα σε 75 ομάδες στο Διαγωνισμό της Γερμανίας, 3η θέση στα Στατικά Αγωνίσματα στο Διαγωνισμό της Ουγγαρίας, 4η θέση στη Γενική Κατάταξη στο Διαγωνισμό της Ιταλίας και 37η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 507 ομάδες.

O επόμενος αγώνας που θα συμμετάσχει η ομάδα ART θα είναι στο Βαράνο της Ιταλίας.

 

Πηγή: ΑΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.