Quantcast
Επιπλέον έσοδα 30 εκατ. ευρώ έφερε η αύξηση στις πωλήσεις ΙΧ το 2014 - enikonomia.gr
share

Επιπλέον έσοδα 30 εκατ. ευρώ έφερε η αύξηση στις πωλήσεις ΙΧ το 2014

δημοσιεύτηκε:

Του Γιώργου Κ. Ανδρή

[email protected]

 

Αύξηση 53,5% σημείωσαν τα κρατικά έσοδα από το Τέλος Ταξινόμησης το 2014 σε σχέση με το 2013 ενώ αντίθετα μικρή μείωση 5,4% κατέγραψαν τα έσοδα από τα Τέλη Κυκλοφορίας το αντίστοιχο διάστημα σύμφωνα με το Δελτίο Εκτέλεσης Προϋπολογισμού.

Ειδικότερα το 2014 τα έσοδα από το Τέλος Ταξινόμησης ανήλθαν σε 86 εκατ. ευρώ έναντι 56 εκατ. ευρώ το 2013 ενισχύοντας τα Δημόσια έσοδα με επιπλέον 30 εκατ. ευρώ.

Η αύξηση των εσόδων προήλθε από την ενίσχυση των πωλήσεων καινούριων αυτοκινήτων σε ποσοστό πάνω από 20% κυρίως λόγω της ισχύς του μέτρου της απόσυρσης παλαιών ΙΧ αλλά και από την αλλαγή του τρόπου φορολόγησης των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Από την άλλη μεριά τα έσοδα από τα Τέλη Κυκλοφορίας μειώθηκαν κατά 64 εκατ. ευρώ το 2014 εξαιτίας της συνέχισης του φαινομένου κατάθεσης των πινακίδων κυκλοφορίας από ιδιοκτήτες που είτε δεν μπορούσαν να καλύψουν τα τεκμήρια διαβίωσης, είτε δεν μπορούσαν να καταβάλλουν τα υψηλά Τέλη ή το Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης. Ειδικότερα τα έσοδα από τα Τέλη Κυκλοφορίας το 2014 ανήλθαν σε 1,119 δισ. ευρώ έναντι 1,183 δισ. ευρώ το 2013. Να υπενθυμίσουμε πως ο στόχος του Μεσοπρόθεσμου έκανε λόγο για έσοδα ύψους 1,139 δισ. ευρώ.

Η νέα κυβέρνηση έχει δώσει το πρώτο στίγμα της φορολογικής πολιτικής (πιέστε εδώ για να διαβάσετε) που θα ακολουθήσει στα αυτοκίνητα αλλά ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει τίποτα…

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.