Quantcast
Επιπλέον έσοδα 32 εκατ. ευρώ από τις εταιρείες ενοικιάσεων ΙΧ - enikonomia.gr
share

Επιπλέον έσοδα 32 εκατ. ευρώ από τις εταιρείες ενοικιάσεων ΙΧ

δημοσιεύτηκε:

Του Γιώργου Κ. Ανδρή
[email protected]

 

Αύξηση 27,2% σημείωσαν τα δημόσια έσοδα από το Τέλος Ταξινόμησης οχημάτων τον Φεβρουάριο σύμφωνα με το Μηνιαίο Δελτίο Εκτέλεσης Προϋπολογισμού ενώ τα έσοδα από τα Τέλη Κυκλοφορίας αυξήθηκαν κατά 32 εκατ. ευρώ από τις εκτιμήσεις…

Ειδικότερα τα έσοδα από το Τέλος Ταξινόμησης τον Φεβρουάριο ανήλθαν σε 14 εκατ. ευρώ έναντι 11 εκατ. ευρώ ενώ οι εκτιμήσεις του οικονομικού Επιτελείου έκαναν λόγο για έσοδα 11 εκατ. ευρώ.

Αντίθετα τα έσοδα από τα Τέλη Κυκλοφορίας ανήλθαν σε 44 εκατ. ευρώ έναντι 47 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα πέρσι σημειώνοντας πτώση 6,3%.

Ωστόσο το εντυπωσιακό εύρημα στα έσοδα από τα Τέλη Κυκλοφορίας έχει να κάνει με τις εκτιμήσεις των στελεχών του Οικονομικού Επιτελείου οι οποίες έκαναν λόγο για έσοδα μόλις 12 εκατ. ευρώ, δηλαδή 32 εκατ. ευρώ λιγότερα από εκείνα που αντλήθηκαν.

Ο λόγος της λανθασμένης εκτίμησης έχει να κάνει σύμφωνα με στελέχη της αγοράς με τις μαζικές άρσεις ακινησίας που πραγματοποίησαν οι εταιρείες ενοικιάσεων αυτοκινήτων ενόψει της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου.

Όπως φαίνεται και από τα στοιχεία ο στόλος των εταιρειών ενοικιάσεων ΙΧ ξεκίνησε να «βγαίνει» από την φορολογική ακινησία λόγω έναρξης της τουριστικής σεζόν και μάλιστα στελέχη της αγοράς εκτιμούν πως τον Μάρτιο τα έσοδα από τα Τέλη Κυκλοφορίας θα είναι περαιτέρω ενισχυμένα.

Δυστυχώς όμως φέτος δεν ισχύει η εγκύκλιος που όριζε την καταβολή μειωμένων Τελών Κυκλοφορίας για τους ιδιοκτήτες οχημάτων που πραγματοποιούσαν άρσεις ακινησίας με αποτέλεσμα να καταβάλλεται κανονικά ολόκληρο το τίμημα ανεξάρτητα από το γεγονός πως θα κυκλοφορεί πολύ λιγότερους μήνες.

Πάντως στελέχη της αγοράς εκτιμούν πως φέτος οι ιδιώτες καταναλωτές δεν αναμένεται να προβούν σε άρσεις ακινησίας στα οχήματά τους καθώς δεν υπάρχει κανένα οικονομικό όφελος από μείωση του τιμήματος καταβολής των Τελών ενώ αντίθετα οι εταιρείες ενοικιάσεων θα καταβάλλουν τα Τέλη για να μπορέσουν να δουλέψουν…

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.