Quantcast
Fiat Panda Cross: Παντός εδάφους! - enikonomia.gr
share

Fiat Panda Cross: Παντός εδάφους!

δημοσιεύτηκε:

Του Γιώργου Κ. Ανδρή
[email protected]

Ένα μοναδικό μοντέλο στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων διαθέτει η Fiat το οποίο ακούει στο όνομα Panda Cross και αποτελεί μια ξεχωριστή πρόταση για όσους θέλουν ένα αυτοκίνητο μίνι που μπορεί να κινηθεί με άνεση εκεί που συναντά κανείς μόνο σκληροτράχηλα τζιπ!

Το Panda Cross με τις ανάλογες «επεμβάσεις» από το ιταλικό εργοστάσιο απέδειξε πως μπορεί να κινηθεί με απόλυτη άνεση σε σκληροτράχηλους δρόμους ενώ τα χιόνια αλλά και η άμμος αποτελούν ένα διασκεδαστικό παιχνίδι για τον οδηγό του καθώς το αυτοκίνητα πολύ δύσκολα θα ακινητοποιηθεί.

Ωστόσο για να το αποκτήσει κανείς θα πρέπει να καταβάλει 17.180 ευρώ αλλά το χάπι χρυσώνουν το χαμηλό κόστος χρήσης όπως επίσης και η πολύ υψηλή μεταπωλητική αξία του Panda Cross.

«Αγρια» εμφάνιση

Ένα από τα μεγάλα ατού του Fiat Panda Cross αποτελεί η μοναδική του εμφάνιση η οποία φέρει χαρακτηριστικά από extreme off-road αυτοκίνητα.

Ειδικότερα οι προφυλακτήρες είναι επανασχεδιασμένοι ενώ εμπρόσθιο μέρος φέρει αλουμινένια ποδιά.

Τα φωτιστικά σώματα επίσης είναι αλλαγμένα σε σχέση με την «πολιτική» έκδοση και εφάπτονται πάνω στους προβολείς ομίχλης.

Στο πίσω μέρος του αμαξώματος υπάρχει επίσης ανασχεδιασμένος προφυλακτήρας με αντίστοιχη ποδιά προστασίας κάτω από το δάπεδο όπως και μπροστά. Αν το κοιτάξει κανείς από το πλάι θα αντιληφθεί πως η απόσταση από το έδαφος είναι αυξημένη ακόμη και σε σχέση με το απλό Panda 4X4.

Στο εσωτερικό η Fiat διατηρεί το γνώριμο νεανικό στιλ με έντονους χρωματισμούς.
Η ειδοποιός διαφορά του Panda Cross από τις πολιτικές εκδόσεις αφορά στην ύπαρξη του περιστροφικού διακόπτη από την οποία ο οδηγός μπορεί να επιλέξει την λειτουργία της τετρακίνησης που επιθυμεί.

‘Οσον αφορά στους διαθέσιμους χώρους το Panda Cross φιλοξενεί άνετα 4 ενήλικες επιβάτες ωστόσο αν ταξιδέψουν θα πρέπει να έχουν μαζί τους λίγες αποσκευές καθώς το πορτ-μπαγκάζ έχει χωρητικότητα μόλις 225 λίτρα.

 

80 ίπποι!

Κάτω από το καπό του Fiat Panda Cross υπήρχε ο πετρελαιοκινητήρας χωρητικότητας 1,3 λίτρου ο οποίος αποδίδει 80 ίππους και 19 χλγρ. Ροπής ο οποίος συνδυάζεται από ένα 5τάχυτο κιβώτιο με «κοντή» την πρώτη σχέση.

Η μόνιμη τετρακίνηση αποτελεί το μεγάλο «ατού» του αυτοκινήτου ωστόσο αν κάποιος θέλει να κινηθεί στο όριο με το Fiat Panda Cross αυξάνει η κατανάλωση όπως επίσης και ο θόρυβος.
Ωστόσο αν ο οδηγός κινηθεί λογικά η κατανάλωση κυμαίνεται κοντά στα 5,5 λίτρα για κάθε 100 χλμ. που αποτελεί πολύ χαμηλή τιμή για ένα τετρακίνητο αυτοκίνητο.

 

«Τρένο» εντός και εκτός δρόμου

Το Fiat Panda Cross αποδείχθηκε πως κινείται σαν «τρένο» εντός και εκτός δρόμου.
Ειδικότερα στο εθνικό οδικό δίκτυο το τετρακίνητο μοντέλο της Fiat κινείται με απόλυτη άνεση και ασφάλεια και αν ο οδηγός δεν ξεπεράσει τα 120 χλμ./ώρα αποδείχθηκε πως είναι και πολύ οικονομικό.

Από την άλλη μεριά όταν το αυτοκίνητο κινείται σε επαρχιακό οδικό δίκτυο με συνεχείς στροφές ο οδηγός αποκαλύπτει τις αρετές της τετρακίνησης.

Εκτός δρόμου το Panda Cross αποδείχθηκε πως βρίσκεται στο «φυσικό» του περιβάλλον και δεν «φοβάται» να ακολουθήσει τα μεγάλα off-road αυτοκίνητα σε δύσβατα μονοπάτια.

 

ΥΠΕΡ

Σχεδίαση

Πετρελαιοκινητήρας

Τετρακίνηση

Υψηλή μεταπωλητική αξία

Κόστος χρήσης

 

ΚΑΤΑ

Τιμή

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.