Quantcast
Γιατί το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών δεν εξετάζει την απόσυρση των οχημάτων; Τι απαντά ο Σταϊκούρας - enikonomia.gr
share

Γιατί το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών δεν εξετάζει την απόσυρση των οχημάτων; Τι απαντά ο Σταϊκούρας

δημοσιεύτηκε:

Για το εάν εξετάζει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σχέδιο για την απόσυρση αυτοκινήτων ρωτήθηκε σήμερα κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα  στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο αρμόδιος υπουργός, Χρήστος Σταϊκούρας.

« Όχι. Θα πρέπει να υπάρχουν τα αντίστοιχα κονδύλια από το υπουργείο Οικονομικών. Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να σας πω ότι υπάρχουν τα διαθέσιμα κονδύλια .Γιατί έχουμε 1,5 δισ ευρώ που κατευθύνεται σε άλλες πολιτικές .Αυτό σημαίνει πως υπάρχουν προτεραιοποιήσεις » απάντησε.  Ωστόσο την ίδια στιγμή παραδέχθηκε πως αυτό « είναι μια από τις πρωτοβουλίες που θα θέλαμε να αναλάβουμε γιατί έχουμε τον γηραιότερο στόλο οχημάτων στην Ευρώπη είτε μιλάμε για λεωφορεία είτε μιλάμε για αυτοκίνητα είτε μιλάμε για φορτηγά. Είναι ο γηραιότερος στόλος .Και η οικονομική κρίση των προηγούμενων ετών δυσκόλεψε πάρα πολύ σχετικές διαδικασίες αποσύρσεων ».

Και συνέχισε λέγοντας πως « στο Κινούμαι  Ηλεκτρικά 2 και κυρίως στο Κινούμαι Ηλεκτρικά 3 ειδικά για τα φυσικά πρόσωπα θα έχει και περισσότερους πόρους ως επιδότηση και περισσότερα χρήματα  για την απόσυρση αυτών .Άρα συνδυαστικά είναι πάρα πολύ καλό σχήμα ».

Τέλος ρωτήθηκε γιατί κάποιοι πολίτες δεν έχουν λάβει ακόμη τις επιδοτήσεις για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα . «Το υφιστάμενο πρόγραμμα τρέχει με ικανοποιητικούς ρυθμούς. Θέλω να σας πως όσο περνάει το διάστημα γίνομαι δέκτης όλο και λιγότερων παραπόνων ως προς τη διαδικασία που ακολουθείται .Τα παράπονα ουσιαστικά πού επικεντρώνονται;  Στο ότι δεν υπάρχουν περισσότεροι πόροι  για να ικανοποιήσουμε ακόμη περισσότερους πολίτες » απάντησε και πρόσθεσε πως « υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση  για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από τα διαθέσιμα κονδύλια που έχει η ελληνική πολιτεία».

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.