Quantcast
H Audi «προσπέρασε» BMW και Mercedes τον Απρίλιο στις πωλήσεις πολυτελών ΙΧ - enikonomia.gr
share

H Audi «προσπέρασε» BMW και Mercedes τον Απρίλιο στις πωλήσεις πολυτελών ΙΧ

δημοσιεύτηκε:

Η Audi βρέθηκε στην πρώτη θέση των πωλήσεων τον Απρίλιο στα πολυτελή αυτοκίνητα «παραγκωνίζοντας» τις BMW και Mercedes-Benz σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Η Audi ενισχυμένη από την υψηλή ζήτηση που καταγράφουν τα μοντέλα Q5 και Q7 στις ΗΠΑ κατάφερε τον Απρίλιο να αυξήσει 2,5% τις πωλήσεις της οι οποίες ανήλθαν σε 152.850 ΙΧ έναντι 148.896 οχημάτων που διέθεσε η BMW τον αντίστοιχο μήνα και λίγο πάνω από τις 148 χιλιάδες αυτοκίνητα που διέθεσε η Mercedes-Benz.

Σε επίπεδο έτους πάντως η βρίσκεται στην πρώτη θέση με 600.473 πωλήσεις αυτοκινήτων καταγράφοντας αύξηση 5,5%, στην δεύτερη θέση βρέθηκε η Audi με 591.050 ΙΧ και αύξηση 5,2% και στην τρίτη θέση η Mercedes-Benz με 577.674 αυτοκίνητα σημειώνοντας αύξηση 14%.

Η Audi αναμένεται να επεκτείνει τις προσφορές της SUV με το νέο Q1 το επόμενο έτος αλλά και Q8 από το 2019. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αναμένει πως τα SUV θα αντιπροσωπεύουν περίπου το 40% των συνολικών πωλήσεων οχημάτων το 2020 σε σύγκριση με το 32% σήμερα.
Αυτές οι νέες προσθήκες θα μπορούσε να είναι κρίσιμη.

Επίσης ο ανταγωνισμός στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά για τον όμιλος VW, έχει οριστεί να ενταθεί καθώς ο ρυθμός ανάπτυξης μετριάζεται. Ωστόσο στελέχη του ομίλου εκτιμούν πως οι πωλήσεις στην Κίνα θα αυξηθούν κατά 8% το 2015 δημιουργώντας ελπίδες για περαιτέρω ανάπτυξη σε σχέση με άλλες μεγάλες αγορές.

Γιώργος Κ. Ανδρής

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.