Quantcast
ΗΠΑ: Μήνυση σε 10 αυτοκινητοβιομηχανίες για την εκκίνηση χωρίς κλειδί - enikonomia.gr
share

ΗΠΑ: Μήνυση σε 10 αυτοκινητοβιομηχανίες για την εκκίνηση χωρίς κλειδί

δημοσιεύτηκε:

Μήνυση εναντίον δέκα αυτοκινητοβιομηχανιών κατέθεσαν καταναλωτές στις ΗΠΑ οι οποίοι ισχυρίζονται ότι οι εταιρείες απέκρυψαν τους κινδύνους δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα σε περισσότερα από 5 εκατ. οχήματα τα οποία είναι εξοπλισμένα «εκκίνηση κινητήρα χωρίς κλειδί» (keyless), με αποτέλεσμα 13 θανάτους.

Σύμφωνα με την καταγγελία που κατέθεσε στις Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στο Λος Άντζελες, εκπέμπεται τοξικό αέριο όταν οι οδηγοί αφήνουν τα οχήματά τους σε λειτουργία, μερικές φορές σε γκαράζ σπιτιών υπό την εσφαλμένη πεποίθηση ότι οι κινητήρες θα απενεργοποιηθούν.

Οι κατηγορούμενοι συγκαταλέγονται η BMW, συμπεριλαμβανομένων των Mini,  Mercedes-Benz, Fiat Chrysler, Ford, GM και η Honda, συμπεριλαμβανομένης της Acura.

Επίσης, το όνομά του ως κατηγορούμενοι ήταν η Hyundai, συμπεριλαμβανομένων των θυγατρικών της Kia, η Nissan, η Infiniti, η Toyota, η Lexus, και η Volkswagen, συμπεριλαμβανομένης της Bentley.

Οι οδηγοί ισχυρίζονται ότι εδώ και χρόνια έχουν γνωστοποιήσει στις εταιρείες για τους κινδύνους της keyless αναφλέξης, τα οποία είναι διαθέσιμα τουλάχιστον από το 2003, και διατίθονται στο εμπόριο οχημάτων τους ως ασφαλή.

 

Στόχος η διόρθωση

Οι ενάγοντες ανέφεραν πως ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα μπορούσαν να έχουν αποφύγει τους 13 θανάτους και πολλούς περισσότερους τραυματισμούς, εγκαθιστώντας μια ανέξοδη δυνατότητα για την αυτόματη απενεργοποίηση των κινητήρων όταν απομακρύνεται ο οδηγός.

Τόνισαν επίσης ότι πάνω από 27 καταγγελίες πως έχουν υποβληθεί με την Εθνική Υπηρεσίας Οδικής Ασφάλειας Διοίκησης για τις keyless αναφλέξεις.

Γιώργος Κ. Ανδρής

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.