Quantcast
Ιδού το νέο Honda HR-V - enikonomia.gr
share

Ιδού το νέο Honda HR-V

δημοσιεύτηκε:

Με τολμηρή εμφάνιση, κορυφαία ευελιξία, hitech τεχνολογία και νέους κινητήρες εμφανίζεται το Honda HR-V το οποίο αναμένεται στην Ευρώπη το φθινόπωρο του 2015 μόνο με κίνηση στους εμπρός τροχούς…

Ειδικότερα το νέο Honda HR-V αποτελεί μια εντελώς καινούρια πρόταση στην κατηγορία crossover με μοναδική σχεδίαση ενώ σύμφωνα με την εταιρεία έχει επιτευχθεί και εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση.

Στο εσωτερικό, το HR-V προσφέρει στους επιβάτες κορυφαίους χώρους και υψηλά επίπεδα ευελιξίας ενώ οι σχεδιαστές της Honda κατάφεραν να συνδυάζουν τους πλούσιους χώρους με ένα σπορ, οδηγοκεντρικό cockpit.

Το νέο σύστημα ενημέρωσης/ψυχαγωγίας Honda Connect, βασισμένο σε εφαρμογή, λειτουργεί μέσω μιας οθόνης αφής επτά ιντσών στο κέντρο του ταμπλό, και παρέχει πρόσβαση σε internet browsing, ειδήσεις, δελτία κυκλοφορίας και πρόγνωση καιρού σε πραγματικό χρόνο και υπηρεσία music streaming.

 

120 ή 130 ίπποι
Το Honda HR-V θα είναι διαθέσιμο με κινητήρες υψηλής απόκρισης και απόδοσης 1.6 i-DTEC (120 ίπποι) diesel ή 1.5 i-VTEC (130 ίπποι) βενζίνης.

Το πακέτο Advanced Driver Assist System, που χρησιμοποιεί κάμερα και ραντάρ μεσαίας εμβέλειας, ενσωματώνει ένα ολοκληρωμένο πακέτο τεχνολογιών ασφάλειας, μερικές από τις οποίες είναι νέες στην κατηγορία crossover.

Δυναμικό και τολμηρό coupe
Στο νέο HR-V το σχήμα του αμαξώματος και η γραμμή των πίσω παραθύρων που λεπταίνει προς τα πίσω διαμορφώνουν ένα δυναμικό και σπορ προφίλ, με «κρυφές» τις λαβές των πίσω θυρών.

Τα έντονα ανάγλυφα κάτω πάνελ του αμαξώματος δηλώνουν αντοχή, σταθερότητα και σιγουριά μεγαλύτερων SUV, ένα θέμα που ενισχύεται από τον έντονο οριζόντιο προσανατολισμό των εμπρός και πίσω προφυλακτήρων.

Πίσω, το HR-V συνεχίζει με το ζωηρό στυλιστικό θέμα με τα ανάγλυφα πίσω φώτα να εκτείνονται μέσα στη φαρδιά πίσω πόρτα.

Κορυφαία ευρυχωρία
Το νέο HR-V διαθέτει ένα μεγάλο εσωτερικό χώρο, όχι μόνο πλούσιο αλλά και εξαιρετικά ευπροσάρμοστο, προσφέροντας τα χαρακτηριστικά ενός MPV για πρώτη φορά στην κατηγορία crossover. Βάση για το ευρύχωρο και ευέλικτο εσωτερικό του HR-V αποτελεί το σύστημα Magic Seats της Honda.

Στο κέντρο του ταμπλό βρίσκεται μία οθόνη αφής επτά ιντσών Honda Connect που τοποθετείται στις Sport και Executive εκδόσεις προσφέροντας προηγμένη συνδεσιμότητα και ενημέρωση/ψυχαγωγία.

Η οθόνη που χρησιμοποιεί λειτουργικό σύστημα Android 4.0.4, χρησιμοποιεί τις οικείες, διαισθητικές λειτουργίες αφής ενός smartphone.

Επιπλέον, το Honda Connect συγχρονίζεται με smartphones και λοιπές συσκευές πολυμέσων μέσω MirrorLink, WiFi, Bluetooth, HDMI και USB.

Επιδόσεις και απόδοση

Το HR-V διατίθεται στην Ευρώπη μόνο με κίνηση στους εμπρός τροχούς FWD και με μία σειρά αποδοτικών και άμεσης απόκρισης κινητήρων βενζίνης 1.5 i-VTEC 130 PS και diesel 1.6 i-DTEC 120 PS. Και οι δύο συνδυάζονται με ένα αθόρυβο και ομαλό εξάρι μηχανικό κιβώτιο, ενώ ο βενζινοκινητήρας 1.5 i-VTEC διατίθεται και με ένα αυτόματο CVT με χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι (paddles) σε μερικές εκδόσεις.

Και οι δύο κινητήρες είναι της σειράς Earth Dreams Technology της Honda, που έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν άμεση απόκριση και υψηλή απόδοση, ενώ πληρούν τις προδιαγραφές Euro 6.

Γιώργος Κ. Ανδρής

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.