Quantcast
Jeep Renegade 1.4T 4X4: «Καθαρόαιμο» off-road με χαμηλό κόστος χρήσης - enikonomia.gr
share

Jeep Renegade 1.4T 4X4: «Καθαρόαιμο» off-road με χαμηλό κόστος χρήσης

δημοσιεύτηκε:

Του Γιώργου Κ. Ανδρή

[email protected]

 

Με το Renegade η Jeep κατάφερε να εισέλθει στην κατηγορία των μικρών-μεσαίων SUV προσελκύοντας πολλούς νέους πελάτες που αναζητούν ένα off-road όχημα με μικρό κινητήρα και χαμηλό κόστος χρήσης.

Τώρα η Jeep εισήγαγε και παρουσίασε στον Ειδικό Τύπο τη νέα τετρακίνητη έκδοση του Jeep Renegade με κινητήρα 1,4 Turbo ο οποίος αποδίδει 170 ίππους αλλά διαθέτει και αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων κάνοντας τις μετακινήσεις εντός πόλης πολύ ξεκούραστες χωρίς να μειώνει τις εκτός δρόμου δυαντότητες του οχήματος.

Το Enikonomia παρευρέθηκε στην παρουσίαση του νέου τετρακίνητου βενζινοκίνητου Jeep Renegade 1.4T παίροντας μια μικρή γεύση από τις δυνατότητες του νέου μοντέλου με το αυτόματο 9άρι κιβώτιο.

 

Το 9άρι αυτόματο κιβώτιο και η τετρακίνηση

Το τετρακίνητο Jeep Renegade 1.4T με το 9άρι αυτόματο κιβώτιο αποδείχθηκε πως συνδυάζει την άνεση με τις off-road δυνατότητες με εξαιρετικό τρόπο.

Ειδικότερα το αυτόματο κιβώτιο συνδυάζεται με το σύστημα μετάδοσης της κίνησης και ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μεταξύ των προγραμμάτων Auto, Snow, Sud και Mud (Χιόνι, άμμος, λάσπη) και ανάλογα με την επιλογή το σύστημα μεταφέρει τη ροπήξ στους τροχούς που έχουν πρόσφυση.

Υπό κανονικές συνθήκες η κίνηση στο Jeep Renegade μεταφέρεται στους εμπρόσθιους τροχούς για λόγους οικονομίας καυσίμου ενώ αν έχει επιλεχθεί το Auto σε περίπτωση απώλειας της πρόσφυσης το σύστημα αυτόματα κατανέμει τη ροπή και στον πίσω άξονα.

Υπάρχει βέβαια και η επιλογή Lock το οποίο «κλειδώνει» το μεσαίο διαφορικό και το Renegade «μετατρέπεται» σε τετρακίνητο.

Το αυτόματο κιβώτιο διακρίνεται για την ομολότητα αλλαγής των σχέσεων ενώ η 1η ταχύτητα παραπέμπει σε αντίστοιχη σχέση από «κοντό» κιβώτιο.
Στην πράξη το Jeep Renegade 1.4T 4X4 απέδειξε στην ειδικά διαμορφωμένη πίστα της ελληνικής εισαγωγικής εταιρείας στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης πως κινείται ως «καθαρόαιμο» Jeep και μάλιστα με ελαστικά δρόμου.

Η τιμή για το Renegade 1.4 Multiair2 Turbo 4Χ4 ξεκινούν από τις 27.940 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του όφελους απόσυρσης αλλά και του προωθητικού προγράμματος.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.