Quantcast
Jeep: Στην Ελλάδα τα νέα Renegade και Cherokee - enikonomia.gr
share

Jeep: Στην Ελλάδα τα νέα Renegade και Cherokee

δημοσιεύτηκε:

Παρουσιάστηκαν στους δημοσιογράφους του Ειδικού Τύπου, τα νέα Renegade και Cherokee. Aμφότερα σηματοδοτούν τη νέα εποχή της Jeep, που καθορίζεται από την εμπορική στρατηγική της Fiat Chrysler Automobiles και φιλοδοξεί να δώσει νέα πνοή στα μοντέλα της αμερικανικής εταιρείας.

 

Jeep Renegade από 19.370 ευρώ

Το Jeep Renegade βασίζεται στο πάτωμα του Fiat 500L και είναι το πρώτο μοντέλο στην κατηγορία του που διατίθεται και με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων των εννέα σχέσεων. Τρεις κινητήρες βενζίνης (οι Multiair των 140 και των 170 ίππων, ο E.torQ των 110) και ισάριθμοι diesel (δύο MultiJet II των 120 και των 170 ίππων θα είναι διαθέσιμοι με το μοντέλο. Φυσικά, θα προσφέρεται τόσο σε δικίνητες, όσο και σε τετρακίνητες εκδόσεις. Οι τιμές πώλησης του μοντέλου ξεκινούν από τα 19.370 ευρώ, με το όφελος απόσυρσης.

 

 

Jeep Cherokee από 37.900 ευρώ

Στο νέο Cherokee, η βάση του από πλευράς κινητήρων είναι ο δίλιτρος Multijet II της Fiat. Mε την κίνηση στους εμπρός τροχούς αποδίδει 140 ίππους, συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων και εκπέμπει 139 γρ. CO2 /χλμ. Αμέσως πιο πάνω, το ίδιο μηχανικό σύνολο, με απόδοση όμως 170 ίππους, και σε τετρακίνητη έκδοση, καταναλώνει σύμφωνα με το εργοστάσιο 5,8 λίτρα/100 χλμ. με τις εκπομπές CO2 να φτάνουν τα 154 γρ. Για την κορυφή της γκάμας, επιλέχθηκε o V6 βενζινοκινητήρας των 3.2 λίτρων που αποδίδει 272 ίππους και 32,1 χλγμ. ροπής. Νέο στοιχείο για το μοντέλο αποτελεί το νέο αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων της ZF, το οποίο τοποθετείται στάνταρ στην πετρελαιοκίνητη έκδοση των 170 ίππων και στην Trailhawk. Οι τιμές πώλησης του μοντέλου ξεκινούν από τα 37.900 ευρώ, με το όφελος της απόσυρσης.

Γιώργος Κ. Ανδρής

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.