Quantcast
«Κόκκινη κάρτα» από την Κομισιόν για το Τέλος Ταξινόμησης στα ΙΧ - enikonomia.gr
share

«Κόκκινη κάρτα» από την Κομισιόν για το Τέλος Ταξινόμησης στα ΙΧ

δημοσιεύτηκε:

 

Του Γιώργου Κ. Ανδρή

 

Παραπομπή της Ελλάδας στο ευρωδικαστήριο για το τέλος ταξινόμησης ζητά η Κομισιόν…
Διαδικασίες κατά της Ελλάδας, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αποφάσισε να κινήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε θέματα φορολογίας αυτοκινήτων.
Ειδικότερα, η Επιτροπή αποφάσισε να παραπέμψει την Ελλάδα στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με το τέλος ταξινόμησης επί οχημάτων που μισθώνουν, με χρηματοδοτική ή απλή μίσθωση, κάτοικοι Ελλάδος από μη Έλληνες εκμισθωτές.
Με βάση την ελληνική νομοθεσία, αν ένας πελάτης που είναι κάτοικος Ελλάδος μισθώσει με χρηματοδοτική ή απλή μίσθωση ένα όχημα από εκμισθωτή εγκατεστημένο σε άλλο κράτος – μέλος, ολόκληρο το τέλος ταξινόμησης πρέπει να καταβληθεί στην Ελλάδα.
Όπως υποστηρίζει η Κομισιόν, η Ελλάδα δεν ενσωμάτωσε το ζήτημα της διασυνοριακής χρηματοδοτικής ή απλής μίσθωσης αυτοκινήτων στη νομοθεσία της, παραβιάζοντας έτσι τη σχετική νομολογία του Δικαστηρίου της ΕΕ, που επιβάλλει στα κράτη- μέλη να εισπράττουν, στην περίπτωση διασυνοριακής χρηματοδοτικής ή απλής μίσθωσης, τέλος ανάλογο με τη διάρκεια χρήσης του οχήματος.
Αυτό, σύμφωνα με την Επιτροπή, μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά για τη διασυνοριακή δραστηριότητα, κατά παράβαση των αρχών της ελεύθερης κυκλοφορίας των υπηρεσιών που ορίζουν οι Συνθήκες.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.