Quantcast
Lexus: Αναβάθμιση ουσίας στα CT 200h και ΝΧ 300h - enikonomia.gr
share

Lexus: Αναβάθμιση ουσίας στα CT 200h και ΝΧ 300h

δημοσιεύτηκε:

Τα ανανεωμένα CT 200h αλλά και το ΝΧ 300h παρουσίασε η Lexus τα οποία όπως αποδείχθηκε έχουν αναβαθμιστεί σε πολλούς τομείς.

Σχεδιαστικά οι Ιάπωνες ακολούθησαν την… περπατημένη με μικρές αλλά ουσιαστικές αλλαγές όπως οι νέοι προφυλακτήρες, τα φώτα τεχνολογίας LED αλλά και η τονισμένη αισθητικά μάσκα που φέρει το λογότυπο της Lexus.

Στο εσωτερικό των δύο αυτοκινήτων, στο οποίο δεσπόζουσα πλέον είναι η θέση της έγχρωμης οθόνης των 10,3 ιντσών του συστήματος πολυμέσων της Lexus.

Σημαντική είναι η προσθήκη του Lexus Safety System + που αναβαθμίζει την ασφάλεια με προηγμένες τεχνολογίες όπως Pre-Collision System (PCS), Adaptive Cruise Control, Lane Keeping Assist Alert (LKA) με Sway Warning, προβολείς Automatic High Beam (AHB), και Road Sign Assist (RSA).

Τα υβριδικά συστήματα κίνησης των CT200h και NX300h παραμένουν ως είχαν, με το μικρό χάτσμπακ μοντέλο της ιαπωνικής εταιρείας να φιλοξενεί έναν θερμικό κινητήρα με χωρητικότητα 1,8 λίτρων με ισχύ 99 ίππων, σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα (82 ίπποι) που μαζί εξακολουθούν να αποδίδουν 136 ίππους (μέση κατανάλωση 3,6 λιτ./100 χλμ., εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα 82 gr/χλμ.).

Στην περίπτωση του NX300h, o 2,5 ατμοσφαιρικός βενζινοκινητήρας των Ιαπώνων, που επίσης λειτουργεί σύμφωνα με τον κύκλο Atkinson, συνεργάζεται με έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες -στις προσθιοκίνητες ή τετρακίνητες εκδόσεις της οικογένειας, αντίστοιχα- που φέρουν μικρές βελτιώσεις στο σύστημα ψύξης τους αποδίδοντας συνδυαστικά 197 ίππους (μέση κατανάλωση: 5,0 λιτ./100 χλμ., εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα 116 gr/χλμ.). Και στις δύο περιπτώσεις, η κίνηση περνά στους τροχούς με την αρωγή ενός κιβωτίου συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων (CVT).

Η περιβαλλοντική απόδοση των κινητήρων υποστηρίζεται και από άλλα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας και οικολογικού χαρακτήρα.

Μεταξύ αυτών είναι ένα σύστημα A/C που εξοικονομεί ενέργεια, η εκτενής χρήση φώτων LED και ένα ελαφρύ και αποδοτικό ενεργειακά σύστημα ήχου. Επιπλέον, ποικίλα βιολογικά υλικά χρησιμοποιούνται στη θέση των πλαστικών που βασίζονται στο πετρέλαιο, σε διάφορα σημεία του αυτοκινήτου.

Γιώργος Κ. Ανδρής


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.