Quantcast
Mercedes-AMG και Cigarette Racing στη Διεθνή Έκθεση Σκαφών στο Μαϊάμι - enikonomia.gr
share

Mercedes-AMG και Cigarette Racing στη Διεθνή Έκθεση Σκαφών στο Μαϊάμι

δημοσιεύτηκε:

Η Cigarette Racing και η Mercedes-AMG παρουσιάζουν στη φετινή Διεθνή Έκθεση Σκάφους στο Μαϊάμι το τελευταίο μοντέλο της μακροχρόνιας συνεργασίας τους: το Cigarette Racing 50 Marauder GT S – την εν πλώ ενσάρκωση του νέου σπορ αυτοκινήτου Μercedes-AMG GT S.

Το σκάφος υψηλών επιδόσεων με δύο κινητήρες, από τους ισχυρότερους της γκάμας της Cigarette, είναι εμπνευσμένο από τη χαρακτηριστική σχεδίαση και την καθαρόαιμη τεχνολογία σπορ κινητήρων της Mercedes-AMG GT S.

 

AMG GT S

Η νέα Mercedes-AMG GT S σχεδιάστηκε εξ΄ολοκλήρου από τη Mercedes-AMG και συνδυάζει την απόλυτη οδηγική δυναμική με σχεδίαση που κόβει την ανάσα.

Η φιλοσοφία του κινητήρα τοποθετημένου στο κέντρο σε συνάρτηση με την έξυπνη κατασκευή ελαφρού κράματος παρέχουν τη βάση για μία ιδιαίτερα δυναμική εμπειρία οδήγησης. Ο νέος κινητήρας twin-turbo 4.0 λίτρων V8 της AMG υπογραμμίζει το μόττο της μάρκας AMG: “Driving Performance”. Παράγει ισχύ 375 kW (510 hp) και μέγιστη ροπή 650 Νm.

Αυτό το εκρηκτικό μηχανικό σύνολο είναι ικανό να προσφέρει εντυπωσιακές επιδόσεις: Σε μόλις 3,8 δευτερόλεπτα η Mercedes-AMG GT S φτάνει από 0 στα 100 km/h.

 

 

Cigarette Racing 50 Marauder GT S

Το ίδιο πνεύμα για κορυφαίες επιδόσεις αποτέλεσε την έμπνευση για τη Cigarette Racing να κατασκευάσει το ταχύπλοο σκάφος Cigarette Racing 50 Marauder GT S. 

Η συνεργασία μεταξύ της Mercedes-AMG και της Cigarette Racing ξεκίνησε το  2007 και βασίζεται κυρίως στο κοινό πελατολόγιο και τις κοινές προωθητικές ενέργειες.

Ακριβώς όπως τα αυτοκίνητα επιδόσεων της Mercedes-AMG, τα αμερικάνικα ταχύπλοα σκάφη των 38 έως 55 ποδιών (11.6 έως 16.87 μέτρα) είναι από τα ταχύτερα και πιο ιδιαίτερα του είδους τους παγκοσμίως.

Το Cigarette Racing 50 Marauder GT S είναι εξοπλισμένο με δύο αγωνιστικούς κινητήρες Mercury, και λόγω της έξυπνης κατασκευής ελαφρού κράματος γίνεται εξοικονόμηση περίπου 450 κιλών σε βάρος.

Το μήκος του ταχύπλοου φτάνει τα 50 πόδια (περίπου 15 μέτρα), ενώ το πλάτος του τα 8 πόδια (περίπου 2.40 μέτρα). Η μέγιστη ταχύτητά του υπερβαίνει τα 217 χλμ./ώρα. 

Η σχεδίαση είναι εμπνευσμένη από το κλασσικό κόκπιτ της Cigarette Racing.

Το interface για το χρήστη βασίζεται στην τελευταία λέξη της τεχνολογίας: επικοινωνία μέσω Bluetooth, έλεγχος μέσω Η/Υ, τέσσερις οθόνες υψηλής ανάλυσης, συστήματα πλοήγησης Garmin και Cigarette, καθώς και ηχοσύστημα τελευταίας γενιάς.

Γιώργος Κ. Ανδρής

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.