Quantcast
Μεσσηνία: 'Ενα μήνα χρειάζονται για την έκδοση 'Αδειας Κυκλοφορίας οχημάτων! - enikonomia.gr
share

Μεσσηνία: ‘Ενα μήνα χρειάζονται για την έκδοση ‘Αδειας Κυκλοφορίας οχημάτων!

δημοσιεύτηκε:

Του Γιώργου Κ. Ανδρή

[email protected]

 

Χάος επικρατεί στη Διεύθυνση Μεταφορών Μεσσηνίας καθώς οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας για μια απλή μεταβίβαση αυτοκινήτου χρειάζονται έως και ένα μήνα για να εκδώσουν τη νέα ‘Αδεια Κυκλοφορίας.

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι να δημιουργούνται τεράστια προβλήματα στους επαγγελματίες από τον κλάδο του αυτοκινήτου καθώς από τη μία μεριά δεν μπορούν να πουλήσουν τα αυτοκίνητα που έχουν στις εκθέσεις τους και από την άλλη μεριά όσα μεταβιβάζονται κυκλοφορούν με έγγραφα που σε καμία περίπτωση δεν είναι επίσημα και νόμιμα.

Οι έμποροι αυτοκινήτων της Μεσσηνίας αναφέρουν στο Enikonomia πως είναι πλέον τραγική η κατάσταση στο νομό μας και οι επαγγελματίες του κλάδου δεν μπορούν να περιμένουν τουλάχιστον 21 ημέρες για να παραλάβουν τη νέα ‘Αδεια Κυκλοφορίας όταν πραγματοποιούν κάποια πώληση. Παράλληλα η χορήγηση φωτοτυπίας της ‘Αδειας Κυκλοφορίας με τα στοιχεία του προηγούμενου ιδιοκτήτη και συμπληρωμένα χειρόγραφα τα στοιχεία του νέου ιδιοκτήτη με την σφραγίδα της Διεύθυνσης Μεταφορών σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί επίσημο έγγραφο με το οποίο μπορεί να κινηθεί ο νέος κάτοχος του οχήματος και βέβαια σε περίπτωση που ταξιδέψει οδικώς εκτός συνόρων κινδυνεύει μέχρι και με κράτηση.

Παράλληλα όλοι οι έμποροι καινούριων και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ζημιώνονται και οικονομικά από τις υπερβολικές καθυστερήσεις έκδοσης και μεταβίβασης Αδειών Κυκλοφορίας καθώς οι συνεχείς αναβολές έκδοσης των εγγράφων από τη Διεύθυνση Μεταφορών Μεσσηνίας έχει οδηγήσει σε πάρα πολλές ακυρώσεις πωλήσεων ΙΧ καθώς οι έμποροι μη μπορώντας να δικαιολογήσουν την καθυστέρηση της μεταβίβασης δημιουργούν το αίσθημα της ανασφάλειας τους πελάτες οι οποίοι ακυρώνουν την αγοραπωλησία και απαιτούν πίσω τις προκαταβολές που έχουν καταβάλλει.

Επειδή πλησιάζει το τέλος του 2015 και αναμένεται να ενταθούν οι εργασίες σε όλες τις Διευθύνσεις Μεταφορών της χώρας οι επαγγελματίες από τον κλάδο του αυτοκινήτου της Μεσσηνίας έχουν αποφασίσει να πραγματοποιήσουν κινητοποιήσεις αν δεν βελτιωθεί ο χρόνος έκδοσης των Αδειών Κυκλοφορίας που στις υπόλοιπες Διευθύνσεις Μεταφορών πραγματοποιούνται αυθημερόν.

Πάντως τα στελέχη από τη Διεύθυνση Μεταφορών Μεσσηνίας τις μεγάλες καθυστερήσεις στην έκδοση Αδειών Κυκλοφρίας τις αποδίδουν στην έλλειψη προσωπικού και στο ηλεκτρονικό σύστημα που διαθέτουν το οποίο «πέφτει» συνεχώς…

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.