Quantcast
Νέο Suzuki Vitara από 15.560 ευρώ! - enikonomia.gr
share

Νέο Suzuki Vitara από 15.560 ευρώ!

δημοσιεύτηκε:

Tου Γιώργου Κ. Ανδρή

[email protected]

 

To όνομα Vitara έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 1988 το οποίο διακρίνονταν για τις εκτός δρόμου εξαιρετικές επιδόσεις του. Τo 1998, η Suzuki παρουσίασε το Grand Vitara και τα δύο μοντέλα συνέχισαν να διατίθενται παράλληλα για ορισμένα χρόνια ακόμα. To Grand Vitara απέκτησε και 2η γενιά το 2005, η οποία παρέμεινε στην αγορά μέχρι τις μέρες μας.

Το νέο Vitara κατατάσσεται στην κατηγορία των μικρών crossover, και βρίσκεται ήδη στις εκθέσεις αντιπροσώπων. Οι τιμές του για τις δικίνητες εκδοχές ξεκινούν από τα 15.560 ευρώ για τις εκδόσεις βενζίνης και τα 18.260 ευρώ για τις εκδόσεις πετρελαίου (περιλαμβάνεται η απόσυρση και το προωθητικό πρόγραμμα Easy Bonus).

Σύγχρονο crossover
Το νέο Vitara κινείται στα βήματα του πρωτότυπου iV-4 Concept και καταφέρνει να δημιουργεί ένα αρκούντως νεανικό προφίλ. Το ιαπωνικό μοντέλο δείχνει αρκετά σύγχρονο με την εμπρόσθια μάσκα και τον προφυλακτήρα με τους LED προβολείς να αποπνέουν αρκετή δυναμικότητα. Η σχεδίαση του πίσω τμήματος είναι σαφώς πιο συγκρατημένη και παραπέμπει στο μεγαλύτερο SX4 S-CROSS.

Ευχάριστος διάκοσμος
Στο εσωτερικό του νέου Suzuki Vitara η εταιρεία έχει δημιουργήσει ένα ευχάριστο διάκοσμο, με αρκετές επιλογές εξατομίκευσης, ενώ πολύ καλή είναι η ποιότητα κατασκευής. Η σχεδίαση του τιμονιού και του πίνακα οργάνων προέρχονται από το SX4 S-CROSS, ενώ στο κέντρο του ταμπλό παρατηρούμε το αναλογικό ρολόι και την οθόνη αφής των 8 ιντσών.

Γνώριμοι κινητήρες
Το Vitara διατίθεται με ένα κινητήρα βενζίνης και ένα πετρελαίου. Και οι δύο είναι 1.600 κυβικών εκατοστών με απόδοση 120 ίππων. Το μοτέρ βενζίνης αποδίδει 156 Nm ροπής, ενώ συνδυάζεται με 5άρι μηχανικό κιβώτιο, αλλά προαιρετικά και με 6άρι αυτόματο. Η ροπή του πετρελαιοκινητήρα όμως «σκαρφαλώνει» στα 320 Nm, ενώ συνδυάζεται αποκλειστικά με 6άρι μηχανικό κιβώτιο ενώ εξαιρετικά χαμηλά κυμαίνεται η κατανάλωση καυσίμου με μόλις 4,2 λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα.

Από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, η έκδοση diesel του Vitara θα αποκτήσει και αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Ταυτόχρονα, στη γκάμα των μηχανικών συνόλων, θα προστεθεί ένας τούρμπο βενζινοκινητήρας 1,4 λίτρων, με απόδοση 160 ίππων.

 

ALLGRIP 4WD

Στις τετρακίνητες εκδόσεις, το νέο Vitara εξοπλίζεται με το νέο σύστημα ALLGRIP 4WD, το οποίο υπάρχει και στο SX4 S-CROSS. Το λογισμικό της τετρακίνησης ελέγχει την κατάσταση του κινητήρα, της μετάδοσης, του σύστημα ελέγχου ευστάθειας και άλλων παραμέτρων και επιλέγει την ιδανική λειτουργία για κάθε τύπο οδοστρώματος και οδηγικών συνθηκών. Mέσω του περιστροφικού διακόπτη, που βρίσκεται στην κονσόλα, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει τις λειτουργίες AUTO, SPORT, SNOW και LOCK.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.