Quantcast
Νέο Volvo V40 και V40 Cross Country 1,5 Τ3 με δώρο το αυτόματο κιβώτιο - enikonomia.gr
share

Νέο Volvo V40 και V40 Cross Country 1,5 Τ3 με δώρο το αυτόματο κιβώτιο

δημοσιεύτηκε:

Το Volvo V40 / V40 Cross Country αποτελεί ένα από τα best-sellers της ελληνικής αγοράς τα τελευταία χρόνια. Και το 2015, συνεχίζει την εμπορική επιτυχία του με αμείωτο ρυθμό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι με 951 συνολικά πωλήσεις τους πρώτους επτά μήνες του έτους που διανύουμε, το μοντέλο της Volvo όχι μόνο βρίσκεται στην κορυφή των premium χάτσμπακ μοντέλων αλλά και συνολικά στην πρώτη θέση της πολύ δημοφιλούς μικρομεσαίας κατηγορίας των 1.400-1.600 κ.εκ., με διαφορά 124 ταξινομήσεων από το αμέσως επόμενο ανταγωνιστικό μοντέλο!

Τώρα, η γκάμα των V40 / V40 Cross Country εμπλουτίζεται με μία νέα έκδοση.

Το πεντάθυρο σουηδικό χάτσμπακ διατίθεται πλέον και με έναν ολοκαίνουριο state-of-the-art κινητήρα βενζίνης 1.500 κ.εκ., και 152 ίππων, με τον χαρακτηριστικό κωδικό Τ3 να «προδίδει» το επίπεδο ισχύος.

Ο νέος κινητήρας βενζίνης είναι τετρακύλινδρος και ανήκει στην οικογένεια Drive-E, των υπερσύγχρονων κινητήριων συστημάτων της Volvo. Συνδυάζεται δε αποκλειστικά με ένα επίσης νέο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 6-σχέσεων, το οποίο ανήκει στο βασικό εξοπλισμό του αυτοκινήτου και για το οποίο δεν υπάρχει επιπλέον χρέωση για τον πελάτη.

Και το V40 / V40 Cross Country 1.5 Τ3 Auto διακρίνεται για όλα εκείνα τα στοιχεία που έχουν κάνει το μοντέλο της Volvo τόσο επιτυχημένο εμπορικά: σκανδιναβικό design, δυναμική οδική συμπεριφορά, πολύ πλούσιος εξοπλισμός και κορυφαία συστήματα ασφάλειας – αξίζει να σημειωθεί ότι το σουηδικό μοντέλο σύμφωνα με τις δοκιμές του έγκυρου ανεξάρτητου φορέα EuroNCAP είναι το ασφαλέστερο αυτοκίνητο στον κόσμο! Αυτό που κάνει όμως το νέο V40 / V40 Cross Country 1.5 Τ3 Auto να ξεχωρίζει, είναι ο εντελώς νέος κινητήρας που συνδυάζεται με ένα επίσης νέο αυτόματο κιβώτιο 6-σχέσεων.

Ο νέος κινητήρας έχει εξελιχθεί αποκλειστικά από τη σουηδική μάρκα. Όπως όλοι οι κινητήρες της Volvo, έτσι και αυτός διαθέτει turbo. Αποδίδει ροπή 250 Nm σε ευρύ φάσμα στροφών, 1.700-4.000 rpm, με τη μέγιστη ισχύ των 152 ίππων να εμφανίζεται στις 5.000 rpm. Όσο δε αφορά στο ευρωπαϊκό πρότυπο εκπομπής ρύπων, ο κινητήρας είναι κατηγορίας Euro 6. Ως μέλος της οικογένειας Drive-E, ο νέος κινητήρας έχει κοινά σχεδιαστικά στοιχεία με τον πολύ επιτυχημένο δίλιτρο κινητήρα Drive-E. Συγκεκριμένα, παραμένει ίδια η διάμετρος του εμβόλου, στα 82 mm ενώ η διαδρομή έχει μειωθεί στα 70,9 mm. Κατά το σχεδιασμό, οι μηχανικοί της Volvo έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή στη βελτιστοποίηση των κινούμενων μερών, με έμφαση στην ελαχιστοποίηση του βάρους. Ως εκ τούτου, ο κινητήρας, διαθέτοντας και πιστόνια πολύ χαμηλής τριβής, είναι ιδιαίτερα ελαφρύς. 

Το αυτόματο κιβώτιο 6-σχέσεων, που ανήκει στο βασικό εξοπλισμό του νέου μοντέλου, διαθέτει μετατροπέα ροπής, είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενο και από μηχανολογικής σκοπιάς ακολουθεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία του 8τάχυτου κιβωτίου με το οποίο εφοδιάζονται οι δίλιτρες εκδόσεις των V40 / V40 Cross Country αλλά και μεγαλύτερα μοντέλα της Volvo.

Διακρίνεται για τις συμπαγείς του διαστάσεις και την πολύ ομαλή λειτουργία όπως και τον υψηλό βαθμό ενεργειακής απόδοσης, κάτι που συμβάλλει στην πολύ χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Κύριο χαρακτηριστικό του νέου κιβωτίου οι πολύ γρήγορες και ανεπαίσθητες αλλαγές ταχυτήτων ενώ φυσικά προσφέρει και σειριακή λειτουργία, αν ο οδηγός θελήσει να κάνει ο ίδιος τις αλλαγές ταχυτήτων. Να σημειωθεί επίσης ότι οι αλλαγές ταχυτήτων μπορούν να γίνουν και από paddles στο τιμόνι, για επιπλέον ευκολία και μεγαλύτερο έλεγχο, παράλληλα με πιο συμμετοχική, σπορ οδήγηση.

Επιπρόσθετα, με επιλογή μέσω κουμπιού στην κεντρική κονσόλα, είναι δυνατή η λειτουργία ECO+ κατά την οποία το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων εκτελεί τις αλλαγές σε χαμηλότερες στροφές, με στόχο τη μέγιστη οικονομία καυσίμου. Κατά την ECO+ λειτουργία, όταν το αυτοκίνητο κινείται χωρίς να πατάει ο οδηγός το πεντάλ του γκαζιού, το κιβώτιο απεμπλέκεται και οι στροφές του κινητήρα μειώνονται έως λίγο πάνω από το ρελαντί, για εξοικονόμηση καυσίμου. Το κιβώτιο ταχυτήτων εμπλέκεται και πάλι όταν πατηθεί το πεντάλ του γκαζιού ή του φρένου.

 

Από 20.400 ευρώ!

Για το λανσάρισμα του νέου μοντέλου και για αγορές ή παραγγελίες έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2015, η Volvo Car Hellas σε συνεργασία με το δίκτυο εξουσιοδοτημένων εμπόρων Volvo ανά την Ελλάδα, προσφέρει το V40 / V40 Cross Country 1.5 T3 Auto σε ιδιαίτερα προνομιακές τιμές, που συνδυάζουν το όφελος απόσυρσης με επιπλέον όφελος από σχετικό προωθητικό πρόγραμμα.

Έτσι, η τιμή εκκίνησης για το V40 1.5 T3 Auto ξεκινά από 20.400 € ενώ για το V40 Cross Country 1.5 T3 Auto από 21.900 ευρώ.

Γιώργος Κ. Ανδρής

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.