Quantcast
Ο όμιλος Βασιλάκη αποκτά το 70% της εισαγωγικής εταιρείας των Hyundai - Kia - enikonomia.gr
share

Ο όμιλος Βασιλάκη αποκτά το 70% της εισαγωγικής εταιρείας των Hyundai – Kia

δημοσιεύτηκε:

Το 70% της Π&Ρ Δάβαρη, αποκλειστικός εισαγωγέας των αυτοκινήτων Hyundai και Kia για την Ελλάδα, απέκτησε ο όμιλος Βασιλάκη σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia.gr

Eιδικότερα ο όμιλος Βασιλάκη, υπέγραψε χθες προσύμφωνο με τους εκροσώπους της εταιρείας Π&Ρ Δάβαρη σύμφωνα με το οποίο αλλάζει ριζικά ο επιχειρηματικός χάρτης στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου.

Ο όμιλος Βασιλάκη σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia.gr αναλαμβάνει το Management του ομίλου Π&Ρ Δάβαρη ενώ όπως φαίνεται πρόεδρος της εταιρείας θα παραμείνει ο κ. Πάνος Δάβαρης.

Σύμφωνα με το επιχειρηματικό σχέδιο του ομίλου Βασιλάκη αρχικά πρέπει να επανεξεταστούν τα δάνεια του ομίλου σε συνεργασία με τις τράπεζες και στη συνέχεια να σχεδιάζουν τον τρόπο με τον οποίο θα επανατοποθετηθεί η Hyundai και η Kia στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου.

Να αναφέρουμε πως το κόστος απόκτησης του 70% της Π&Ρ Δάβαρη δεν έχει γίνει γνωστό αλλά υπολογίζεται σε αρκετές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα η απόκτηση του 70% της εταιρείας Π&Ρ Δάβαρη από τον όμιλο Βασιλάκη αποτελεί μια μεγάλη επιχειρηματική επένδυση εν μέσω οικονομικής κρίσης γεγονός που έχουμε να δούμε πολύ καιρό.

Επίσης να υπενθυμίσουμε πως έχει προηγηθεί μία ακόμη αλλαγή σε αποκλειστικό εισαγωγέα στην Ελλάδα η οποία θα ανακοινωθεί επίσημα την 1η Ιουνίου που αφορά στον όμιλο Μανδύλα και την Skoda.

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia.gr από την 1η Ιουνίου ο όμιλος Μανδύλα θα αναλάβει και επίσημα την αποκλειστική εισαγωγή των αυτοκινήτων Skoda στην Ελλάδα μετά την καταγγελία του εργοστασίου προς την Βιαμάρ…

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.