Quantcast
Οι επενδύσεις 5 δισ. ευρώ στην Alfa Romeo φέρνουν νέα μοντέλα - enikonomia.gr
share

Οι επενδύσεις 5 δισ. ευρώ στην Alfa Romeo φέρνουν νέα μοντέλα

δημοσιεύτηκε:

Η Alfa Romeo αποτελεί την μάρκα στην οποία έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση ο όμιλος FCA και αναμένεται να δούμε πολλά νέα μοντέλα στην επόμενη τετραετία.

Οι επενδύσεις 5 δισ. ευρώ για νέα μοντέλα έχουν αναγκάσει τα στελέχη αλλά και το προσωπικό στα εργοστάσια να εργάζονται «πυρετωδώς».

Το κλειδί της επιτυχίας για την Alfa Romeo κρύβεται στις ΗΠΑ. Το κορυφαίο μοντέλο 4C και 4C Spider διατίθονται στην αμερικανική αγορά αλλά χωρίς ακόμη να έχουν καταγραφεί τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Στα τέλη Ιουνίου η Alfa Romeo αποφάσισε να προσθέσει και τη νέα Giulia στην αγορά των ΗΠΑ η οποία αναμένεται να ξεκινήσει την εμπορική της καριέρα στα τέλη του 2016 δηλαδή λίγους μήνες μετά την εκκίνησή της στην ευρωπαϊκή αγορά.

Μάλιστα η εταιρεία σχεδιάζει να παρουσιάσει οκτώ νέα μοντέλα μέχρι το 2019.

Αναλυτικά τα νέα μοντέλα της Alfa Romeo:

Giulia:  Το μεσαίου μεγέθους sedan θα παρουσιαστεί στο κοινό στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο. Η Giulia αρχικά θα έρθει με έναν κινητήρα από την Ferrari που χωρητικότητας 2,9 λίτρων ο οποίος θα αποδίδει 503 ίππους και θα ανταγωνιστεί την BMW M3. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ο δίλιτρος turbo κινητήρας πιθανόν από το 2017.

Μεσαίου μεγέθους SUV:  Ο αντίπαλος του Audi Q5 έχει οριστεί να κάνει το ντεμπούτο του στις αρχές του 2017. Θα έχει ερείσματα από την Giulia όπως επίσης και κοινή γκάμα κινητήρων.

Μεγάλες sedan: Η νέα ναυαρχίδα της Alfa Romeo, για να ανταγωνιστεί το Audi A6 και BMW 5, θα είναι μια μεγάλη έκδοση της Giulia. Θα έχει ισχυρές εκδόσεις της νέας σειράς κινητήρων, αλλά όχι τον V-8 όπως είχε προγραμματιστεί.

Roadster: Η Alfa Romeo εργάζεται πάνω σε ένα μεγαλύτερο roadster από τη Mazda που βασίζεται Fiat 124. Το Alfa roadster θα χρησιμοποιεί μια πιο σύντομη εκδοχή της πλατφόρμας Giulia και μοιράζονται τα ίδια συστήματα μετάδοσης κίνησης και κινητήρων.

Μεσαίου μεγέθους Coupe:  Το νέο coupe θα αποτελεί παράγωγο της Giulia και αναμένεται να ανταγωνιστεί με την BMW 4-σειρές coupe και το Audi A5.

Μεγάλες SUV:  Η Alfa Romeo έχει από καιρό προγραμματίσει ένα μεγάλο SUV, κυρίως για τις ΗΠΑ και την Κίνα. Το μοντέλο παραγωγής θα ανταγωνιστεί με την Audi Q7 και BMW X5.

Sedan και coupe:  Η τελική απόφαση δεν έχει γίνει σχετικά με αυτά τα μοντέλα λόγω των διαφορετικών αναγκών των διαφόρων περιοχών. Η Ευρώπη ζητά για ένα πεντάθυρο hatchback να αντικαταστήσει την Giulietta και μια παραλλαγή station wagon για να ανταγωνιστεί το Audi A3 Sportback.

Βόρεια Αμερική και την Ασία έχουν μικρή ανάγκη για compact hatchbacks, έτσι ώστε να πιέζουν για ένα τετράθυρο sedan και ένα συμπαγές coupe.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβυολος της FCA Sergio Marchionne, δήλωσε ότι «τεχνικά» τα συμπαγή μοντέλα της Alfa Romeo θα μπορούσαν να στραφούν στην κίνηση στους πίσω τροχούς, χρησιμοποιώντας μια κοντή πλατφόρμα από την Giulia, αλλά ακόμη δεν έχει ληφθεί τέτοια απόφαση…

Γιώργος Κ. Ανδρής

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.