Quantcast
Ολα τα «καυτά» μοντέλα της Γενεύης - enikonomia.gr
share

Ολα τα «καυτά» μοντέλα της Γενεύης

δημοσιεύτηκε:

Του Γιώργου Κ. Ανδρή

[email protected]

 

Πολλές είναι οι πρεμιέρες αυτοκινήτων που θα πραγματοποιηθούν στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης που θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως και τις 15 Μαρτίου. Το Enikonomia παρουσιάζει τα πιο «καυτά» μοντέλα που θα παρουσιάσουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες…

 

 

Ferrari 488 GTB

Παγκόσμια πρεμιέρα για τη νέα Ferrari 488 GTB. Ο V8 Turbo κινητήρας χωτηικότητας 3,9 λίτρων που είναι τοποθετημένος πίσω από τα καθίσματα αποδίδει 670 ίππους και υπόσχεται να σας «κολλήσει» στα πλάτη τους. Η επιτάχυνση του super car από στάση στα 200 χλμ/ώρα σύμφωνα με την Ferrari ανέρχεται σε μόλις 8,3 δευτερόλεπτα. Το κλειδί του αυτοκινήτου μιμείται το σχήμα των κυλίνδρων!

 

 

Mercedes-AMG GT3

H νέα Mercedes-AMG GT3 θα κάνει ντεμπούτο στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης. Κατασκευασμένο σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIA για τα πρωταθλήματα GT3, το αγωνιστικό αυτό αυτοκίνητο θα συμμετέχει σε παγκοσμίως αναγνωρισμένους αγώνες.

Για τη δυναμική επιτάχυνση φροντίζει ο εξελιγμένος ατμοσφαιρικός, υψηλόστροφος κινητήρας V8 6.3 λίτρων της AMG που φορούσε η SLS AMG GT3. Το εξατάχυτο, σειριακό αγωνιστικό κιβώτιο ταχυτήτων της GT3 είναι – όπως και στη βασική έκδοση GT – τοποθετημένο στον πίσω άξονα με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται η καλύτερη δυνατή κατανομή βάρους.

 

 

 

Audi R8

To νέο δεύτερης γενιάς R8 θα παρουσιαστεί στο Σαλόνι της Γενεύης το οποίο θα εφοδιάζεται με υψηλή τεχνολογία και εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων και αλουμινίου.

Το νέο Audi R8 κινεί ο ατμοσφαιρικός V10, των 5,2 λίτρων, που στη βασική έκδοση αποδίδει 540 ίππους με επιτάχυνση 0-100 χλμ. σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 320 χλμ./ώρα.

Για τους πιο «αννήσυχους» υπάρχει και η έκδοση Plus με απόδοση 610 ίππων, επιτάχυνση 0-100 χλμ. σε μόλις 3,2 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 330 χλμ./ώρα.

Οι κινητήρες συνδυάζονται με ένα βελτιωμένο ημιαυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων S tronic, 7 σχέσεων, με τρία προγράμματα λειτουργίας αλλά και χειροκίνητο έλεγχο.  

 

 

McLaren P1 GTR

Η νέα McLaren P1 GTR θα πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα της στη Γενεύη και θα μπορούν να την αποκτήσουν μόνο οι κάτοχοι της «απλής» McLaren P1 που υπολογίζονται σε 375 σε ολόκληρο τον πλανήτη! Η McLaren P1 GTR αποδίδει 1.000 ίππους και η τιμή της αναμένεται να αγγίζει τα 2 εκατ. ευρώ. Στην τιμή σύμφωνα με πληροφορίες θα συμπεριλαμβάνεται επίσης ένα διετές πρόγραμμα επισκέψεων σε 6 διεθνείς πίστες αγώνων ώστε οι νέοι ιδιοκτήτες να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία… McLaren!

 

 

Lamborghini Aventador SV

Στη Γενεύη θα παρουσιαστεί και η κορυφαία Lamborghini Aventador SV η οποία θα ζυγίζει 100 κιλά λιγότερα από την απλή Aventador. Το νέο υπερόπλο της Lamborghini θα κινεί ο V12 6,5-λίτρων κινητήρας ο οποίος αποδίδει 800 άλογα και υπόσχεται κορυφαίες επιδόσεις και την αδρελανίνη να χτυπάει «κόκκινα»…
 

Quant Q

To Quant Q θα αποτελέσει το βασικό μοντέλο που θα παρουσιάσει η Nano Flow Cells στο Σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης. Πρόκειται για ένα σπορ ηλεκτρικό μοντέλο από το Λιχτενστάιν το οποίο σύμφωνα με την εταιρεία διαθέτει μια καινοτόμα τεχνολογία αποθήκευσης ενέργειας η οποία προσδίδει αυτονομία 800 χιλιομέτρων στο αυτοκίνητο. Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 1.090 ίππους!

 

 

Magna Steyr Mila Plus Hybrid

Ένα εντυπωσιακό κουπέ με υβριδική καρδιά θα παρουσιάσει η Magna Steyr στην ελβετική πόλη που θα φέρει το λογότυπο «Mila Plus Hybrid».

Πρόκειται για ένα σπορ κουπέ μοντέλο, το οποίο θα κινείται από έναν 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα και δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν για κάθε άξονα. Σύμφωνα με πληροφορίες το νέο μοντέλο θα θα αγγίζει τα πρώτα 100 χλμ. σε μόλις 4,9 δευτερόλεπτα! 

Η αυτονομία κίνησης του Magna Steyr Mila Plus Hybrid θα ανέρχεται στα 500 περίπου χλμ., ενώ στα 70 χλμ. θα κυμαίνεται η ικανότητα κίνησής του αποκλειστικά με την βοήθεια της ενέργειας που θα αποθηκεύεται στις μπαταρίες του.

 

 

VW Sport Coupe Concept GTE

Ένα ενδιαφέρον πρωτότυπο μοντέλο θα παρουσιάσει στην Έκθεση της Γενεύης η VW το οποίο ονομάζεται Sport Coupe Concept GTE.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Sport Coupe Concept GTE θα κινεί ένα υβριδικό «σχήμα», αποτελούμενο από έναν βενζινοκινητήρα της γενιάς TSI και δύο ηλεκτροκινητήρες που θα μεταφέρουν την κίνηση στους πίσω τροχούς…

 

 

 

Skoda Octavia RS 230

To ισχυρότερο μοντέλο παραγωγής της θα παρουσιάσει η Skoda στο Σαλόνι της Γενεύης, το οποίο δεν είναι άλλο από την Octavia RS 230.

H ειδική αυτή έκδοση του τσέχικου μοντέλου όπως μαρτυρά και η ονομασία της, θα παράγει 230 ίππους μέσω του δίλιτρου βενζινοκινητήρα, επιτυγχάνοντας τελική ταχύτητα 250 χλμ./ώρα και επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 6,7 δευτ.

Παράλληλα θα εξοπλίζεται με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλόκε διαφορικό στον μπροστινό άξονα, για δυναμικότερη είσοδο στις στροφές.

H Octavia RS 230 θα λανσαριστεί στις αγορές τον Ιούνιο.

 

 

 

Alfa Romeo 4C Spider

Στην έκθεση της Γενεύης η Alfa Romeo θα παρουσιάσει μεταξύ άλλων και την 4C Spider, την οποία είδαμε στην στην έκθεση του Detroit. Η 4C Spider διαθέτει μικρή αφαιρούμενη υφασμάτινη οροφή, ή προαιρετικά μπορεί κανείς να επιλέξει μία από ανθρακονήματα.

Την Η 4C Spider κινεί ο γνωστός τετρακύλινδρος, υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας των 1,75 λίτρων που αποδίδει 240 ίππους και συνδυάζεται με το επίσης γνωστό αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με paddles στο τιμόνι. Οσον αφορά στις επιδόσεις η Η 4C Spider αγγίζει από στάση τα πρώτα τα 100 χλμ. σε 4,5 δευτερόλεπτα ενώ η τελική της ταχύτητα ανέρχεται σε 258 χλμ./ώρα.

 

Toyota Auris

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης η Toyota θα κάνει το ντεμπούτο των νέων Auris Hatchback και Auris Touring Sports.

Το νέο Toyota Auris έρχεται σχεδιαστικά ανανεωμένο με στοιχεία που ενισχύουν το στυλ και το κύρος του σε συνδυασμό με μία αναβαθμισμένη καμπίνα και νέο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας.

Η φιλοσοφία Hybrid παραμένει στην καρδιά του νέου Toyota Auris, με τον υβριδικό κινητήρα  να έχει αναδειχτεί ο σημαντικότερος της γκάμας με μερίδιο 50% επί των συνολικών πανευρωπαϊκών πωλήσεων του Auris το 2014. 

Παράλληλα, το νέο Toyota Auris προαναγγέλλει την άφιξη μιας νέας γκάμας κινητήριων συνόλων βενζίνης και diesel υπερτροφοδοτούμενων που εστιάζουν στην απόδοση και τις επιδόσεις και εγγυάται την τέλεια λύση…  

 

 

Lexus LF-SA Concept

Απεικονίζοντας το πάθος της Lexus για φουτουριστικές σχεδιαστικές τάσεις, το LF-SA Concept επιχειρεί μία τολμηρή και συναισθηματική προσέγγιση σε περιοχές ανεξερεύνητες για τη μάρκα.

Σε ένα μελλοντικό κόσμο, όπου πολλοί διαβλέπουν την αυξανόμενη έντονη επιρροή της τεχνολογίας και των εικονικών εμπειριών,  το LF-SA Concept είναι επίσης ένα οδηγοκεντρικό όχημα, που αντανακλά το όραμα της Lexus, πως η πραγματική εμπειρία θα παραμείνει η υπέρτατη πολυτέλεια.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει τίποτα γνωστό για τα μηχανικά του πρωτότυπου αλλά φημολογείται πως οι κινητήρες θα είναι κοινοί με το Toyota Yaris…

 

 

Nissan Sway

Η Nissan δίνει μια πρώτη γεύση από από το πρωτότυπο hatchback που θα αποκαλύψει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης και ονομάζεται Sway.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, με όπλα της τον πρωτοποριακό σχεδιασμό και τις καινοτόμες τεχνολογίες, δημιούργησε τα τελευταία χρόνια αδιαμφισβήτητες εμπορικές επιτυχίες, με χαρακτηριστικές αυτές των Qashqai και Juke.

Η Nissan μας δίνει μια πρώτη γεύση για το πως οραματίζεται το μέλλον στην κατηγορία των Ευρωπαϊκών hatchback μέσω ενός, ριζοσπαστικού σχεδιασμού, πρωτοτύπου.

 

 

 

Fiat 500 Vintage ’57

Μία έκδοση-αναδρομή στα παλιά του σύγχρονου Fiat 500 φέρνει η ιταλική εταιρεία στη φετινή Έκθεση της Γενεύης. Φυσικά, πρόκειται για ένα μοντέλο με ρετρό χαρακτήρα, το οποίο ενσωματώνει πολλά αισθητικά στοιχεία γνώριμα από το παρελθόν και αποτίει φόρο τιμής στο «πρωτότυπο» 500, το Vintage ’57. Το νέο μοντέλο έχει λευκή οροφή, πίσω σπόιλερ, κεραία και καλύμματα εξωτερικών καθρεπτών, καθώς και από ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών που παραπέμπουν άμεσα σε εκείνους του «γνήσιου» 500.

Κάτω από το καπό του νέου Fiat 500 Vintage ’57 συναντάμε τον γνωστό 1.200άρη κινητήρα των 69 ίππων της εταιρείας, τους 0,9 TwinAir των 65, 85 και 105 ίππων, καθώς και τον 1.300άρη πετρελαιοκινητήρα Multijet των 95 ίππων. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, η διάθεση του μοντέλου στις κατά τόπους αγορές θα ξεκινήσει από τον προσεχή Απρίλιο.

 

 

 

Opel Corsa OPC

Την ισχυρότερη έκδοση του νέου Corsa που φέρει το λογότυπο OPC θα παρουσιάσει η Opel στην Γενεύη. Το νέο Corsa OPC κινεί ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας χωρητικότητας 1,6 λίτρου ο οποίος αποδίδει 207 ίππους και προσδίδει στο αυτοκίνητο τελική ταχύτητα 230 χλμ./ώρα.

Σύμφωνα με την Opel η μέση κατανάλωση του OPC κυμαίνεται σε μόλις 7,5 λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα…

 

 

Renault Kadjar

Η κατηγορία SUV εξακολουθεί να προσελκύει καταναλωτές και η Renault ρίχνεται στη μάχη με το ολοκαίνουριο compact SUV Kadjar. Η εντελώς νέα σειρά βασίζεται στην πλατφόρμα που χρησιμοποιείται ήδη από το Nissan Qashqai. Το νέο μοντέλο προσφέρεται με κίνηση στους εμπρόσθιους ή σε όλους τους τροχούς.

 

 

BMW Σειρά 1

Η βαυαρική αυτοκινητοβιομηχανία παραθέτει στη Γενεύη την ανανεωμένη σειρά 1 η οποία διαθέτει νέα σχεδίαση και αρκετές στυλίστικες επεμβάσεις.

Η νέα σειρά 1 θα διατίθενται με μια ευρεία γκάμα κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου με ιπποδυνάμεις από 109 έως 326 ίππους. Πληροφορίες αναφέρουν πως η συγκεκριμένη σειρά 1 θα είναι η τελευταία που θα έχει πίσω κίνηση καθώς η επόμενη γενιά που θα παρουσιαστεί το 2017 θα κινείται μέσω τους εμπρόσθιου άξονα…

 

 

Mazda CX-3

Τη δική της πρόταση στην κατηγορία των SUV παραθέτει η Mazda στο Σαλόνι της Γενεύης που ακούει στο όνομα CX-3. Το νέο ιαπωνικό μοντέλο εντυπωσιάζει με την συμπαγή και μειώδη εμφάνισή του και αναμένεται να διατεθεί στην αγορά τον Ιούνιο…

 

 

Ford Focus RS

Το νέο «υπερόπλο» της θα παρουσιάσει η Ford στη Γενεύη που ακούει στο όνομα Focus RS.

Το νέο μοντέλο κινεί ένας υπερτροφδοτούμενος κινητήρας χωρητικότητας 2,3 λίτρων ο οποίος αποδίδει 320 ίππους και η κίνηση μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς.

 

 

Mitsubishi SUV

Ακόμα λίγα είναι γνωστά για το πρωτότυπο αυτοκίνητο, το οποίο θα παρουσιάσει η Mitsubishi στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Σύμφωνα με πληροφορίες το νέο ιαπωνικό SUV θα αφορά ένα plug-in υβριδικό αυτοκίνητο. Ο σχεδιασμός, όπως λέει στην Mitsubishi, θα πρέπει να εκληφθεί ως ανακοίνωση των μελλοντικών οπτική ευθυγράμμιση της μάρκας…

 

 

Range Rover Evoque

Η Land Rover στη Γενεύη παρουσιάζει το ανανεωμένο Range Rover Evoque με αισθητικές και μηχανικές βελτιώσεις. Το νέο Range Rover Evoque θα προσφέρεται με τον νέο δίλιτρο πετρελαιοκινητήρα TD4 με 150 ή 180 ίππους. Παράλληλα θα υπάρχει και ο βενζινοκινητήρας Si4 με 240 ίππους και τελική ταχύτητα 217 χλμ./ώρα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.