Quantcast
Opel: Αύξηση 7,4% τον Ιανουάριο στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου - enikonomia.gr
share

Opel: Αύξηση 7,4% τον Ιανουάριο στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου

δημοσιεύτηκε:

Με το «δεξί» φαίνεται πως ξεκίνησε το 2015 στην Ευρώπη η Opel/Vauxhall καθώς σημείωσε σημαντική άνοδο στις πωλήσεις της.

Ειδικότερα η εταιρεία σημείωσε 72.200 πωλήσεις οχημάτων σε όλη την Ευρώπη τον Ιανουάριο καταγράφοντας αύξηση 7,4% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρσι με αποτέλεσμα να είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μεταξύ των πέντε κορυφαίων μαρκών αυτοκινήτων στην Ευρώπη.

Η Opel ξεπέρασε την αύξηση του συνόλου της αγοράς, η οποία έφτασε μόνο στο 1%.

Το μερίδιο της Opel στην Ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου αυξήθηκε πάνω από 0,3 ποσοστιαίες μονάδες περίπου στο 5,4% τον Ιανουάριο.

Η εταιρία πέτυχε αισθητά βελτιωμένα νούμερα στις αγορές της Δυτικής Ευρώπης όπως η Γαλλία (αύξηση περίπου 34%), η Ιταλία (αύξηση περίπου 29%), η Ισπανία (αύξηση περίπου 23%), το Ηνωμένο Βασίλειο (αύξηση περίπου 13%) και η Γερμανία (αύξηση περίπου 9%). 

Η μεγαλύτερη άνοδος της Opel σημειώθηκε στην Πορτογαλία όπου οι πωλήσεις αυξήθηκαν σχεδόν κατά δύο τρίτα. Συνολικά, η Opel αύξησε τις πωλήσεις της σε 15 αγορές και το μερίδιό της σε 13 αγορές.

Στην Ελλάδα η Opel και τον Ιανουάριο συνέχισε σταθερά την επιτυχημένη πορεία της στη δεύτερη θέση της κατάταξης με 9,5% μερίδιο αγοράς, το υψηλότερο μεταξύ των χωρών της Ευρώπης όπου εκπροσωπείται η Opel.

Τα επιτυχημένα νέα μοντέλα Opel βοήθησαν στην άνοδο της μάρκας στην Ευρώπη. Το Corsa σημείωσε πωλήσεις σχεδόν 22.000 μονάδων – αύξηση περίπου 45% – και το ADAMπερίπου 4.500 μονάδων – αύξηση περίπου κατά ένα τρίτο συγκριτικά με πέρσι.

Οι πωλήσεις του Mokka αυξήθηκαν κατά 17 % και του Meriva,κατά ένα τέταρτο σχεδόν.

«Το καλό ξεκίνημα της χρονιάς παρά τις δύσκολες συνθήκες αποδεικνύει ότι η προϊοντική μας επέλαση λειτουργεί αποτελεσματικά» δήλωσε ο Peter Christian Küspert, Αντιπρόεδρος Πωλήσεων & Aftersales του Opel Group.

«Το νέο Corsa, το KARLκαι το νέο Astra που αναμένονται αργότερα μέσα στη χρονιά, θα συμβάλλουν στην περαιτέρω αύξηση των πωλήσεων.».

Γιώργος Κ. Ανδρής

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.