Quantcast
Peugeot FRACTAL: 'Ενα ηλεκτροκίνητο sport-car με 204 ίππους! - enikonomia.gr
share

Peugeot FRACTAL: ‘Ενα ηλεκτροκίνητο sport-car με 204 ίππους!

δημοσιεύτηκε:

Η Peugeot θα παρουσιάσει στη Φρανκφούρτη ένα ιδιαίτερα πρωτοποριακό concept με την ονομασία FRACTAL και 204 ίππους.

Οι φουτουριστικές γραμμές αυτού του ηλεκτρικού αυτοκινήτου πόλης αποτελούν την καινούργια μετουσίωση του Peugeot i-Cockpit®, όπου έχει δοθεί μεγάλη βαρύτητα στην εξασφάλιση των συνθηκών για περισσότερο ενστικτώδη οδήγηση.

Εικόνα, αφή, και τώρα ακοή είναι τα στοιχεία που καλούνται να οδηγήσουν, οδηγό και επιβάτες σε μία μοναδική εμπειρία αισθήσεων, χάρη στο ηχοσύστημα 9.1.2 που περιλαμβάνει sub woofers τοποθετημένα στην πλάτη κάθε καθίσματος για ιδανική διασπορά του ήχου.

Ο Βραζιλιάνος σχεδιαστής ηχοσυστημάτων Amon Tobin ένωσε τις δυνάμεις του με τους στυλίστες της Peugeot, με στόχο να δημιουργήσει τόσο μία ηχητική ταυτότητα στο εσωτερικό του πρωτοτύπου, όσο και την εξωτερική του υπογραφή, η οποία μεταβάλλεται ανάλογα με το αν το αυτοκίνητο επιταχύνει, επιβραδύνει ή κινείται με σταθερή ταχύτητα.

Σχεδιάστηκε για να προειδοποιεί τους πεζούς και τους ποδηλάτες, γεγονός που σημαίνει ότι το αυτοκίνητο βρίσκεται στο στοιχείο του, όταν κινείται σε αστικό περιβάλλον.

Το Peugeot FRACTAL ενσωματώνει επίσης και πρωτοποριακή τεχνολογία στη θέση οδήγησης. Το σύστημα ‘heads-up’ συνοδεύεται από ψηφιακή οθόνη με ολογραφική απεικόνιση υψηλής ευκρίνειας, ενώ το μικρό σε διάμετρο τιμόνι διαθέτει 2 ενσωματωμένες επιφάνειες με χειριστήρια αφής, που δίνουν στον οδηγό τη δυνατότητα ελέγχου των διαφόρων λειτουργιών αλλά και του ηχοσυστήματος.

Το 80% των εσωτερικών τμημάτων είναι αποτέλεσμα εκτύπωσης 3D, συμπεριλαμβανόμενων και των ανηχοϊκών επιφανειών που κατευθύνουν τα ηχητικά κύματα, ακριβώς όπως σε μία αίθουσα συναυλιών. 

Τέλος οι πόρτες μπορούν να ανοίξουν με τηλεχειρισμό, με τη χρήση ενός ρολογιού χειρός Samsung Gear S.

Κινούμενο αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια, αυτό το κουπέ πόλης αποδίδει 204 ίππους, εξασφαλίζει αυτονομία 450 χιλιομέτρων χάρη στις απαλές και αεροδυναμικές γραμμές του, το βάρος του δεν ξεπερνά τα 1.000 κιλά και εμφανίζει ένα ιδιαίτερα στενό ίχνος καλυπτόμενης επιφάνειας στο δρόμο (Tall & Narrow).

Πρόκειται αναμφισβήτητα για ένα «σβέλτο» αυτοκίνητο, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τα μόλις 6,8 δλ. που χρειάζεται για την κάλυψη των πρώτων 100χλμ καθώς και τα 28,8δλ για το πρώτο χιλιόμετρο από στάση.

Οι συμπαγείς του διαστάσεις το καθιστούν ιδανικό για την πόλη (3,81μ μήκος), ενώ διαθέτει και δυνατότητα μεταβολής του ύψους από το έδαφος (από 7 έως 11εκ.).  

Γιώργος Κ. Ανδρής

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.