Quantcast
Πλέγμα κινήτρων με μπόνους 1.000 ευρώ για την αγορά ηλεκτρικών ΙΧ εξετάζει το ΥΠΕΝ - enikonomia.gr
share

Πλέγμα κινήτρων με μπόνους 1.000 ευρώ για την αγορά ηλεκτρικών ΙΧ εξετάζει το ΥΠΕΝ

δημοσιεύτηκε:

Μια σειρά κινήτρων με σημαντικότερο την επιδότηση 1.000 ευρώ για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τους καταναλωτές μελετά το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προκειμένου να επιτευχθούν οι φιλόδοξοι στόχοι που θέτει για την ηλεκτροκίνηση το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα.

Όπως ανέφερε μιλώντας σε συνέδριο για τις οικολογικές μεταφορές, ο Γιώργος Σταθάκης, για να επιτευχθούν οι στόχοι στον τομέα των μεταφορών πρέπει το ένα δέκατο των οχημάτων να είναι ηλεκτροκίνητο έως το 2030, συνεπώς μετά το 2025 το ένα στα τρία αυτοκίνητα που ταξινομούνται πρέπει να είναι ηλεκτρικό.

Το πρώτο που χρειάζεται, σύμφωνα με τον υπουργό, είναι ένας νόμος – πλαίσιο που θα ρυθμίζει πληθώρα θεμάτων για τις υποδομές φόρτισης κλπ και για τη λειτουργία των αγορών ώστε να γίνουν οι απαραίτητες επενδύσεις.

“Μελετάμε προσεκτικά το θέμα των κινήτρων. Στην Ευρώπη είχαμε μια φάση ισχυρών φορολογικών κινήτρων και επιδοτήσεων. Τώρα εγκαταλείπονται τα βαριά φορολογικά κίνητρα, εντούτοις διευρύνονται τα κίνητρα στη χρηματοδότηση και οι φοροαπαλλαγές” τόνισε ο κ. Σταθάκης.
Σήμερα υπάρχουν 50 σημεία φόρτισης και 450 οχήματα στη χώρα μας. Χρειάζονται μόλις 2 ευρώ για να διανύσει ένα ηλεκτρικό όχημα 100 χιλιόμετρα.
Την επόμενη εβδομάδα η ΡΑΕ θα οριστικοποιήσει τη γνωμοδότηση για τη δέσμη ρυθμίσεων σχετικά με την ηλεκτροκίνηση, ενώ επίκειται η υπουργική απόφαση για τις τεχνικές προδιαγραφές και τα χωροταξικά θέματα που προκύπτουν.

Με πληροφορίες από Έθνος

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.