Quantcast
Ψηφιακά η μεταβίβαση αυτοκινήτου από το 2022 - enikonomia.gr
share

Ψηφιακά η μεταβίβαση αυτοκινήτου από το 2022

δημοσιεύτηκε:

Έρχεται εφαρμογή για την ψηφιακή μεταβίβαση του αυτοκινήτου.

Για το θέμα αυτό μίλησε σήμερα ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ.

Όπως είπε οκ. Γεωργαντάς ” αυτό το οποίο σχεδιάζουμε είναι να γίνεται ηλεκτρονικά η μεταβίβαση των αυτοκινήτων μέσα στο επόμενο διάστημα .Ουσιαστικά να συλλέγονται όλες οι πληροφορίες που θα είναι αναγκαίες για τη μεταβίβαση του αυτοκινήτου”.
Μέσα από μία εφαρμογή την οποία θα δημιουργήσουμε θα μπορεί ο πωλητής με τον αγοραστή να κάνουν όλες τις διαδικασίες για τη μεταβίβαση του αυτοκινήτου -όπως από το εάν έχει περάσει ΚΤΕΟ το όχημα, από το εάν οφείλει τέλη κυκλοφορίας ο ιδιοκτήτης αυτοκινήτου στην εφορία και από το εάν έχει γίνει παρακράτηση κυριότητας, πρόσθεσε.

Πάντως, εκτίμησε ότι πολύ νωρίς μέσα στο 2022 η εφαρμογή θα ξεκινήσει να είναι λειτουργική. Οπότε και μεταβίβαση ακινήτων και μεταβίβαση αυτοκινήτων θα γίνονται ηλεκτρονικά, τόνισε και γνωστοποίησε ότι σε λίγες εβδομάδες θα υπάρχει η ίδρυση της ατομικής επιχείρησης μέσα από μια άλλη ηλεκτρονική εφαρμογή την οποία θα δημιουργήσουμε.

Μεταξύ άλλων ανέφερε τον τρόπο με τον οποίο ιδρύονταν έως τώρα μια ατομική επιχείρηση. Όπως είπε μέχρι τώρα για να ιδρυθεί μια επιχείρηση έπρεπε να πηγαίνει κανείς αρχικά στο Επιμελητήριο για να κάνει προεγγραφή, μετά να πηγαίνει στον ΕΦΚΑ για να κάνει προεγγραφή και εν συνεχεία να πηγαίνει στην ΑΑΔΕ για να κάνει την έναρξη, όλα αυτά θα τα διαχειριστούμε .

“Το 75% των επιχειρήσεων που ανοίγουν στη χώρα μας είναι ατομικές “, τόνισε με έμφαση.

Για τη νέα ταυτότητα στα κινητά των πολιτών
Επίσης μίλησε και για τη νέα ταυτότητα που υπάρχει στα κινητά τηλέφωνα των πολιτών. Τουλάχιστον 650.000 πολίτες “κατέβασαν” μέσα σε ένα 48ώρο τη νέα ταυτότητα στα κινητά τους .


..

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.