Quantcast
Πώς ένα συμβατικό αυτοκίνητο γίνεται υβριδικό - enikonomia.gr
share

Πώς ένα συμβατικό αυτοκίνητο γίνεται υβριδικό

δημοσιεύτηκε:

Πώς μπορούμε να μετατρέψουμε ένα πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο σε υβριδικό και να κινείται με την ηλιακή ενέργεια; Την απάντηση έχουν ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Σαλέρνο.

Έχουν ανακαλύψει μια συσκευή που αποκαλείται HySolarKit, η οποία επαναφορτίζει την μπαταρία, με τη βοήθεια λεπτών, εύκαμπτων πάνελ, αλλά και της μηχανικής ενέργειας του αυτοκινήτου. Τα πάνελ μπορούν να προσφέρουν μέχρι 2 κιλοβάτ την ώρα. Αυτό αποτελεί το 25% της ενέργειας που χρειάζεται ένα αυτοκίνητο στην πόλη.

«Τα φωτοβολταϊκά πάνελ είναι επαναστατικά. Είναι ο μόνος τρόπος, μέσω του οποίου μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη βασική πηγή ενέργειας, κατευθείαν στο όχημα, με ένα μικρό κύκλωμα ανάμεσα στη φύση και την κίνηση. Το HySolarKit έχει πατενταριστεί από την ερευνητική μας ομάδα και μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε εμπροσθοκίνητο όχημα, μειώνοντας την κατανάλωση καυσίμου αλλά και τις εκπομπές ρύπων» ανέφερε ο Τζιανφράνο Ρίτζο, καθηγητής στο τμήμα βιομηχανικής μηχανολογίας στο Πανεπιστήμιο του Σαλέρνο.

Ο εξοπλισμός είναι τοποθετημένος στις μπροστά ρόδες του αυτοκινήτου. Με αυτόν τον τρόπο το όχημα μπορεί να λειτουργήσει υβριδικά ή ως ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

«Η συσκευή θα κοστίζει γύρω στα 3.000 Ευρώ. Η επένδυση μπορεί να αποσβεστεί μέσα σε τρία χρόνια περίπου. Η συσκευή αυξάνει την επίδοση και την ταχύτητα του οχήματος, χάρις στην κίνηση που δίνει και στους τέσσερις τροχούς» εξήγησε ο Ντάριο Μάριο, διδακτορικός ερευνητής στο ίδιο τμήμα.

Ο κινητήρας βοηθά στην επαναφόρτιση της μπαταρίας, κατά τη διάρκεια του φρεναρίσματος, αλλά και στις κατηφόρες. Η μπαταρία φορτίζει επίσης με τη βοήθεια των πάνελ, κατά την οδήγηση ή όταν το αυτοκίνητο είναι παρκαρισμένο.

 

Πηγή: Euronews.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.