Quantcast
Rolls-Royce με τιμή εκκίνησης 1.500 ευρώ! - enikonomia.gr
share

Rolls-Royce με τιμή εκκίνησης 1.500 ευρώ!

δημοσιεύτηκε:

Του Γιώργου Κ. Ανδρή

[email protected]

 

Μία άκρως ενδιαφέρουσα δημοπρασία πραγματοποιεί η Διεύθυνση Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού, πρώην ΟΔΔΥ, στις 19 Μαΐου (9:00 π.μ.) στην αίθουσα δημοπρασιών της αποθήκης στην περιοχή Μαγουλέζα στα ‘Ανω Λιόσια με 74 αυτοκίνητα μεταξύ των οποίων μία Rolls Royce με τιμή εκκίνησης τα… 1.500 ευρώ!

Το συγκεκριμένο υπερπολυτελές μοντέλο είναι μοντέλο του 1970, αυτόματο και φυσικά το τιμόνι βρίσκεται δεξιά. Βέβαια το συγκεκριμένο μοντέλο θα πρέπει να τονίσουμε πως εξαιτίας της παλαιότητάς του μπορεί να εκδόσει πινακίδες «Ιστορικού Αυτοκινήτου» κάτι το οποίο σημαίνει πως ο νέος ιδιοκτήτης του αν αποφασίσει να λάβει τις συγκεκριμένες πινακίδες κυκλοφορίας δεν καταβάλει Ετήσια Τέλη Κυκλοφορίας, δεν έχει Τεκμήριο ενώ το ετήσιο ασφάλιστρο είναι εξαιρετικά χαμηλό…

Στη λίστα των αυτοκινήτων προς δημοπρασία διακρίναμε επίσης ένα Renault Megane Cabrio με 1η άδεια κυκλοφορίας το 2004 και τιμή εκκίνησης τις 2.500 ευρώ.

Επίσης για όσους αναζητούν ένα μικρό και αξιόπιστο αυτοκίνητο πόλης υπάρχει στη λίστα ένα Honda Jazz μοντέλο του 2002 με τιμή εκκίνησης μόλις 600 ευρώ.

Για εκείνους που επιθυμούν «λιμουζίνες» η λίστα περιλαμβάνει ένα Volvo S80 μοντέλο του 2001 με τιμή εκκίνησης τα 1.000 ευρώ.

Επίσης ένα VW Golf μοντέλο του 2006 διατίθενται προς εκποίηση με τιμή εκκίνησης τα 1.200 ευρώ.

Ακόμη μια «ευκαιρία» για όσους αναζητούν ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης υπάρχει στη δημοπρασία που αφορά σε ένα Citroen C1 μοντέλο 2006 με τιμή εκκίνησης τις 3.200 ευρώ.

Για τους λάτρεις των Mini υπάρχει στη λίστα ένα Mini Cooper μοντέλο 2002 με τιμή εκκίνησης μόλις 2.300 ευρώ.

 

Οι προϋποθέσεις συμμετοχής στη δημοπρασία

Οσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε κάποια δημοπρασία της Διεύθυνσης Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού θα πρέπει να μεταβούν στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού στα Ανω Λιόσια την ημερά που πραγματοποιείται η δημοπρασία και να καταβάλουν το ποσό της εγγύησης συμμετοχής στις δημοπρασίες αυτοκινήτων για κυκλοφορία που κυμαίνεται σε 300 ευρώ.

Τα ποσά εγγύησης συμμετοχής στη δημοπρασία είναι 100 ευρώ για τις μοτοσικλέτες ενώ για τα μοτοποδήλατα προς κυκλοφορία είναι 50 ευρώ.

Οι συμμετέχοντες στη δημοπρασία υποχρεούνται να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα και να δηλώνουν στην επιτροπή τον ΑΦΜ , την αρμόδια ΔΟΥ και την ιδιότητά τους.

Ωστόσο πέντε ημέρες πριν τη δημοπρασία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν από τις 8.30 πμ έως τις 13.30 μμ τις εγκαταστάσεις του πρώην ΟΔΔΥ στα ‘Ανω Λιόσια ώστε να δουν από κοντά τα αυτοκίνητα που τους ενδιαφέρουν με τον μηχανικό τους αλλά δεν επιτρέπεται να θέσουν σε λειτουργία τους κινητήρες τους.
Στις τιμές εκποίησης των οχημάτων συμπεριλαμβάνεται και ο αναλογούντας Φ.Π.Α 23%.

Παράλληλα οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν πως αμέσως μόλις τελειώσει η πλειοδοσία για κάθε όχημα, καλείται ο τελευταίος πλειοδότης να υπογράψει το πρακτικό ανακηρύξεως πλειοδότη και να καταβάλει το 10% της τιμής πλειοδοσίας.

Οσοι αποκτήσουν κάποιο αυτοκίνητο από τη δημοπρασία θα πρέπει να γνωρίζουν μπορούν να μειώσουν το τελικό τίμημα σε ποσοστό 30% αν εξοφλήσουν τοις μετρητοίς το όχημα που «χτύπησαν»…

Οσοι πάλι επιθυμούν να εξοφλήσουν το αυτοκίνητο που απέκτησαν από κάποια δημοπρασία θα πρέπει να γνωρίζουν πως ο Οργανισμός ορίζει πως οι εν ενεργεία υπαλλήλοι του Δημοσίου Τομέα μπορούν να το εξοφλήσουν σε 72 μηνιαίες, ισόποσες και άτοκες δόσεις, ενώ οι υπόλοιποι αγοραστές μπορούν να το εξοφλήσουν σε 24 τριμηνιαίες ισόποσες και άτοκες δόσεις.

Και στις δύο, επομένως, περιπτώσεις ο συνολικός χρόνος εξόφλησης είναι 6 χρόνια ενώ οι μηνιαίες δόσεις δε μπορεί να είναι κατώτερες των 80 ευρώ και οι τριμηνιαίες κατώτερες των 240 ευρώ.

Πιέστε εδώ για να δείτε ολόκληρη τη λίστα των οχημάτων που εκποιεί η Διευθύνση Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού στις 19 Μαΐου.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.