Quantcast
ΣΕΕΑΕ: «Σκάνδαλο η απόσυρση μόνο στο καινούργιο αυτοκίνητο για 7η χρονιά!» - enikonomia.gr
share

ΣΕΕΑΕ: «Σκάνδαλο η απόσυρση μόνο στο καινούργιο αυτοκίνητο για 7η χρονιά!»

δημοσιεύτηκε:

Με μια επιστολή «φωτιά» ο Σύνδεσμος Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος ανακοίνωσε πως θα προσφύγει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού για την απόσυρση ΙΧ ενώ παράλληλα κάνει λόγο για «σκάνδαλο» στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου.

Ειδικότερα η ανακοίνωση του ΣΕΕΑΕ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση κατάφερε να «ωφελήσει»  τους γνωστούς φίλους της με μπαράζ τροπολογιών που κατατίθενται στη Βουλή σε άσχετα νομοσχέδια.

Όμως η τροπολογία παράτασης του μέτρου της απόσυρσης αποτελεί Σκάνδαλο για την ελληνική αγορά αυτοκινήτου αλλά και για ολόκληρη την κοινωνία καθώς για ακόμη ένα χρόνο η κυβέρνηση «επιδοτεί» την αγορά καινούριων αυτοκινήτων εις βάρος των μεταχειρισμένων ΙΧ που έχουν τις ίδιες προδιαγραφές αντιρρυπαντικότητας.

Κύριοι δεν πάει άλλο!  Με τα μέτρα αυτά ωφελούνται και ευνοούνται σκανδαλωδώς ολίγοι ισχυροί επιχειρηματικοί  όμιλοι που εισάγουν τα καινούρια αυτοκίνητα στην Ελλάδα, ενώ καταστρέφεται ο κλάδος των χιλιάδων εμπόρων αυτοκινήτων αλλά και ζημιώνονται εκατομμύρια Ελλήνων καταναλωτών που ούτε το 2015 θα έχουν την επιλογή ενός φθηνότερου, ασφαλέστερου και μη ρυπογόνου μεταχειρισμένου αυτοκινήτου.

Ο ΣΕΕΑΕ είχε προειδοποιήσει την κυβέρνηση πως αν δεν λάβει μέτρα ώστε να μην συνεχιστούν και να εξαλειφθούν οι όροι αθέμιτου ανταγωνισμού στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου θα οδηγηθούμε ενώπιον των Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων.

Φαίνεται πως η κυβέρνηση αδιαφορεί για το διασυρμό της Ελλάδας στις δικαστικές αίθουσες του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  προτιμώντας να ικανοποιήσει τα αθέμιτα αιτήματα των ισχυρών επιχειρηματικών κύκλων.

Ήδη ο ΣΕΕΑΕ έχει κινητοποιήσει τη νομική του υπηρεσία για να προχωρήσει το θέμα της καταγγελία μας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με στόχο να ακυρωθούν τα μέτρα ως αντικοινοτικά.   

Ο ΣΕΕΑΕ ακολουθεί το μοναδικό δρόμο που του απομένει ώστε να δικαιωθεί ένα πάγιο δίκαιο αίτημα του, για Υγιείς κανόνες ανταγωνισμού στην Ελλάδα και όχι Αθέμιτου.

Κύριοι άλλα μας λέγατε στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις μας για την εφαρμογή του μέτρου της απόσυρσης και για το μεταχειρισμένο αυτ/το αντιρρυπαντικής οδηγίας EURO5 !

Κύριοι αυτό εννοούσε ο κ. Πρωθυπουργός στις πρόσφατες ανακοινώσεις του, για την ανάπτυξη που θα έρθει στην Ελλάδα, μέσα από την στήριξη των Μμε.Επιχειρήσεων ?

Κύριοι το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών δεν σας ενδιαφέρει ?

Κύριοι σε όποια άλλη χώρα του κόσμου έγινε η απόσυρση, για ένα ή δύο το πολύ χρόνια, συμπεριελάμβανε και το μεταχειρισμένο αυτ/το ίδιας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας !

Κύριοι δεν βλέπετε ότι είναι “σκάνδαλο” για έβδομη συνεχή χρονιά να συνεχίζεται η απόσυρση και το εισαγόμενο μεταχειρισμένο ή εγχώριο αυτ/το της ίδιας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, να μην έχει την ίδια μεταχείριση με το καινούριο ?
Κύριοι δεν βλέπετε ότι παραβιάζετε κατάφορα την Συνθήκη Ε.Κ. και τις θεμελιώδεις διατάξεις  της περί “άνισης μεταχείρισης ή δυσμενούς διακριτικής μεταχείρισης ομοειδών προϊόντων!».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.