Quantcast
Τελική ταχύτητα 270 χλμ./ώρα για το νέο Honda Civic Type R! - enikonomia.gr
share

Τελική ταχύτητα 270 χλμ./ώρα για το νέο Honda Civic Type R!

δημοσιεύτηκε:

Με νέο δίλιτρο κινητήρα άμεσου ψεκασμού VTEC Turbo και αεροδυναμικά χαρακτηριστικά που προσφέρουν τελική ταχύτητα 270 χλμ./ώρα θα παρουσιαστεί στη Γενεύη το νέο Honda Civic Type-R
Ειδικότερα το νέο Honda Civic Type R, που θα πραγματοποιήσει  παγκόσμια παρουσίαση στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης 2015, υιοθετεί μία σειρά από εντυπωσιακές σχεδιαστικές βελτιώσεις, επηρεασμένες από την εκτενή αεροδυναμική εξέλιξη και τις δοκιμές σε υπολογιστή και στην σήραγγα αεροδυναμικής.

Το αποτέλεσμα είναι ένα αυτοκίνητο με εξαιρετική ευστάθεια στις υψηλές ταχύτητες και άριστη αεροδυναμική πίεση.

Τα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά αξιοποιούν τις δυνατότητες του δίλιτρου κινητήρα άμεσου ψεκασμού VTEC TURBO του Civic Type R που μπορεί να αναπτύξει τελική ταχύτητα χλμ./ώρα, απαράμιλλη στην τάξη των προσθιοκίνητων ανταγωνιστών του.

 

 

Ένα νέο, σχεδόν επίπεδο κάτω τμήμα αμαξώματος βελτιώνει τη ροή του αέρα κάτω από το όχημα και συνδυάζεται με πίσω διαχύτη για βελτιστοποίηση της αεροδυναμικής πίεσης – ουσιαστικά «κολλώντας» το πάνω στην άσφαλτο. 

Μία αποκλειστική πίσω πτέρυγα αναδεικνύει την εμφάνιση του αυτοκινήτου και παράγει πρόσθετη αεροδυναμική πίεση, χάρη στη δομή της αεροτομής.

Για να μπορεί ο οδηγός να διαχειριστεί στην τεράστια ισχύ του, το Type R είναι εξοπλισμένο με φρένα υψηλών επιδόσεων Brembo στους εμπρός τροχούς που σχεδιάστηκαν ειδικά για το αυτοκίνητο.

Μπροστά, εξαπίστονες δαγκάνες εφαρμόζουν πίεση πέδησης σε διάτρητους δίσκους 350 mm. Νέες ζάντες αλουμινίου 19-ιντσών, μοναδικές για το Type R, ολοκληρώνουν τις οπτικές αλλαγές σε συνδυασμό με τα μεγαλύτερα φρένα.

Το Civic Type R θα παρουσιαστεί  στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης σε Championship White – ένα χρώμα που χαρακτηρίζει τις διάφορες γενιές θρυλικών οχημάτων Type R.

Γιώργος Κ. Ανδρής

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.