Quantcast
Τελωνεία: «Παγωμένοι» οι εκτελωνισμοί ΙΧ για 15η ημέρα - enikonomia.gr
share

Τελωνεία: «Παγωμένοι» οι εκτελωνισμοί ΙΧ για 15η ημέρα

δημοσιεύτηκε:

Του Γιώργου Κ. Ανδρή
[email protected]

Χάος επικρατεί στα τελωνεία όλης της χώρας για 15η ημέρα καθώς οι εκτελωνισμοί καινούριων αυτοκινήτων πραγματοποιούνται με το «σταγονόμετρο» και στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα οι εκτελωνισμοί παραμένουν «παγωμένοι» καθώς ακόμη δεν έχει βρει λύση η Ειδική Επιτροπή για τον τρόπο υπολογισμού του νέου Τέλους Ταξινόμησης.

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia.gr το χάος που έχει προκαλέσει ο νέος τρόπος υπολογισμού του Τέλους Ταξινόμησης προέρχεται από την έλλειψη τιμοκαταλόγων με τις Αξίες Λιανικής προ Φόρων τόσο σε καινούρια όσο και σε παλαιότερα μοντέλα καθώς από τις 44 εισαγωγικές εταιρείες μόλις 5 έχουν καταθέσει αξιοποιήσιμους τιμοκαταλόγους εκ των οποίων μόλις οι 4 περιλαμβάνουν και παλαιά μοντέλα με ηλικία έως 15 έτη.

Οι υπόλοιπες εισαγωγικές εταιρείες δεν έχουν καταθέσει ούτε τιμοκαταλόγους με Αξίες Λιανικής προ Φόρων για τα καινούρια μοντέλα με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν καθόλου οι Αξίες σύμφωνα με τις οποίες μπορεί να υπολογιστεί το Τέλος Ταξινόμησης.

Επίσης στα χιλιάδες εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα τα οποία έπρεπε να εκτελωνιστούν σήμερα 15 Ιουνίου, καθώς έληγε η προθεσμία που δίνει το κράτος από την ημερομηνία εισαγωγής τους στην Ελλάδα (Δήλωση Άφιξης Οχήματος – ΔΑΟ), δόθηκε άτυπη παράταση χωρίς πρόστιμα λόγω… ανωτέρας βίας καθώς δεν υπάρχουν τιμές ώστε να υπολογιστεί το Τέλος Ταξινόμησης.

Εκτελωνιστές και έμποροι αυτοκινήτων έχουν καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για να «ξεπαγώσουν» οι εκτελωνισμοί στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα αλλά η Ειδική Επιτροπή δεν υιοθετεί καμία απολύτως πρόταση ασχέτως αν κινδυνεύουν με λουκέτο χιλιάδες επιχειρήσεις και τα κρατικά έσοδα παραμένουν μηδενικά!

Το θέμα σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia.gr έφθασε στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου όσο και στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη οι οποίοι έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου επισημαίνοντας πως δεν πρέπει με τίποτα να εκτροχιαστεί ο Προϋπολογισμός…

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.