Quantcast
Τεχνολογική συμμαχία Toyota - Mazda - enikonomia.gr
share

Τεχνολογική συμμαχία Toyota – Mazda

δημοσιεύτηκε:

Η Toyota και η Mazda, δύο από τις κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο, υπέγραψαν συνεργασία στον τεχνολογικό τομέα η οποία εστιάζεται στον τομέα των κινητήρων είτε αφορά θερμικούς, είτε υβριδικούς, είτε υδρογόνου.

Ειδικότερα η Τοyota Motor Corporation και η Mazda Motor Corporation υπέγραψαν την Τετάρτη 13 Μαΐου τη συνεργασία τους με την πρώτη να προσφέρει τις γνώσεις της για την plug-in υβριδική τεχνολογία αλλά και αυτή της υδρογονοκίνησης και την δεύτερη να παρέχει τους κινητήρες Skyactiv.

Οι δύο ιαπωνικές φίρμες θα προχωρήσουν από κοινού στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών φιλικότερων προς το περιβάλλον και οι οποιες θα παρέχουν βελτιωμένη ασφάλεια.

Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες συνεργάζονται καθώς στο παρελθόν η Toyota έχει προσφέρει την τεχνογνωσία της στις υβριδικές τεχνολογίες της στην Mazda αλλά και από την πλευρά της η Mazda έχει προσφέρει τις εγκαταστάσεις της στο Μεξικό στην Toyota για την παραγωγή αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Toyota «η συνεργασία βασίζεται στο κοινό όραμα των δύο εταιρειών καθώς και στον αμοιβαίο σεβασμό».

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mazda ανέφερε πως: «Η Toyota είναι μια εταιρία η οποια έχει δείξει ακλόνητη αποφασιστικότητα στο να ενεργεί υπεύθυνα σε παγκόσμια περιβαλλοντικά θέματα. Σέβομαι την αφοσίωση της, στην επιδίωξή της να δημιουργεί ολοένα και καλύτερα αυτοκίνητα μέσω της συνεχούς καινοτομίας. Ελπίζω ότι αυτή η συνεργασία θα αυξήσει την αξία των αυτοκινήτων μας στα μάτια των καταναλωτών».

Γιώργος Κ. Ανδρής

Δείτε το σχετικό video από το Autonews:

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.