Quantcast
Το θολό τοπίο στα Τέλη Κυκλοφορίας «πάγωσε» τις πωλήσεις νέων ΙΧ τον Οκτώβριο - enikonomia.gr
share

Το θολό τοπίο στα Τέλη Κυκλοφορίας «πάγωσε» τις πωλήσεις νέων ΙΧ τον Οκτώβριο

δημοσιεύτηκε:

Του Γιώργου Κ. Ανδρή

[email protected]

 

Πτώση 16,94% σημείωσαν οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων τον Οκτώβριο καθώς διατέθηκαν 4.986 νέα ΙΧ έναντι 6.003 οχημάτων τον αντίστοιχο μήνα πέρσι σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia.

Μάλιστα στελέχη της αγοράς επισημαίνουν στο Enikonomia πως η μεγάλη πτώση που καταγράφηκε τον Οκτώβριο οφείλεται στην αναβλητικότητα των αποφάσεων του οικονομικού επιτελείου σχετικά με τα Τέλη Κυκλοφορίας ενώ τόνισαν με έμφαση πως αν δεν ξεκαθαρίσει το τοπίο οριστικά οι πωλήσεις θα «παγώσουν» κυριολεκτικά με ανυπολόγιστες συνέπειες για τον κλάδο.

‘Οσον αφορά στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα οι πωλήσεις των εγχώριων ΙΧ έχουν «παγώσει» λόγω των Τελών Κυκλοφορίας ενώ οι εισαγωγές μεταχειρισμένω ΙΧ έχουν γίνει απαγορευτικές καθώς ακόμη δεν έχει υπογραφεί η σχετική εγκύκλιος βάσει της οποίας θα δοθεί παράταση στον εκτελωνισμό ΙΧ που πληρούν την οδηγία Euro5 με χαμηλούς συντελεστές στον υπολογισμό του Τέλους Ταξινόμησης.

Ωστόσο και τον Οκτώβριο οι εταιρικές πωλήσεις ΙΧ κατείχαν υψηλό ποσοστό 44% γεγονός που σημαίνει πως ακόμη η αγορά βασίζεται στις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες.

Σε επίπεδο έτους οι πωλήσεις νέων ΙΧ σημειώνουν πλέον πολύ μικρό ποσοστό ανόδου 5,5% καθώς διατέθηκαν 63.170 νέα αυτοκίνητα έναντι 59.847 οχημάτων το αντίστοιχο διάστημα του 2014.

Πάντως να υπενθυμίσουμε πως το μέτρο της απόσυρσης αναμένεται να λήξει οριστικά στις 20 Δεκεμβρίου καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia δεν πρόκειται να δοθεί εκ νέου νέα παράταση για το 2016…

 

Πρώτη η Toyota

Αλλαγές είχαμε στην κατάταξη των εισαγωγικών εταιρειών αυτοκινήτων με τις υψηλότερες πωλήσεις καθώς στην πρώτη θέση βρέθηκε η Toyota με 536 μονάδες σημειώνοντας ωστόσο μείωση 19,03% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρσι.

Στην δεύτερη θέση βρέθηκε η Opel με 479 αυτοκίνητα σημειώνοντας και εκείνη πτώση 16,7% σε σχέση με πέρσι.

Στην τρίτη θέση βρέθηκε η Nissan με 362 μονάδες καταγράφοντας οριακή μείωση 3,21%.

Στην τέταρτη θέση βρέθηκε η Mercedes-Benz με 361 αυτοκίνητα σημειώνοντας ωστόσο αύξηση 94,09% τον Οκτώβριο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρσι.

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει η Fiat με 335 αυτοκίνητα σημειώνοντας όμως μείωση 10,19%.

Στη συνέχεια ακολουθούν η VW με 327 μονάδες (-59,88%), η Ford με 303 ΙΧ (0,66%), η Peugeot με 291 μονάδες (37,91%), η Suzuki με 289 αυτοκίνητα (2,48%) και στην 10η θέση βρέθηκε η Hyundai με 226 αυτοκίνητα σημειώνοντας ωστόσο πτώση 21,8% τον οκτώβριο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρσι.

Πάντως να επισημάνουμε πως τον Οκτώβριο πουλήθηκαν πέραν των υψηλών επιδόσεων της Mercedes-Benz διατέθηκαν 3 Jaguar, 4 Land Rover ενώ τα υψηλότερα ποσοστά ανόδου σημείωσαν η Smart και Jeep με 1460% και 680% αντίστοιχα…

Δείτε τις συγκριτικές πωλήσεις νέων ΙΧ Οκτώβριου 2015 – 2014:

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.