Quantcast
Toyota: Αύξηση 16% σημείωσαν οι πωλήσεις υβριδικών μοντέλων στο εννεάμηνο - enikonomia.gr
share

Toyota: Αύξηση 16% σημείωσαν οι πωλήσεις υβριδικών μοντέλων στο εννεάμηνο

δημοσιεύτηκε:

Μεγάλη αύξηση 16% σημείωσαν οι πωλήσεις υβριδικών μοντέλων της Toyota στο εννεάμηνο τα οποία πλέον αντιπροσωπεύουν το 23% των συνολικών πωλήσεων της ιαπωνικής εταιρείας…

Ειδικότερα η Toyota Motor Europe ανακοίνωσε τις πωλήσεις τρίτου τριμήνου με 211.100 οχήματα Toyota και Lexus, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό για το πρώτο ενιάμηνο της χρονιάς (Ιανουάριος – Σεπτέμβριος) στις 662.000 μονάδες και το μερίδιο αγοράς του group στο 4,7%.

Οι πωλήσεις της TME οδηγήθηκαν κυρίως από την αύξηση στη Δυτική Ευρώπη  (+9%) και την Κεντρική Ευρώπη (+10%).

Το κοινό μερίδιο Toyota & Lexus στη Ανατολική Ευρώπη (Ρωσία, Ουκρανία, Καζακστάν και Καυκασία) αυξήθηκε κατά 0,1 % ποσοστιαίες μονάδες από πέρσι στα 7,8% σε μία φθίνουσα αγορά (-35%).

Οι πωλήσεις υβριδικών μοντέλων Toyota και Lexus ανήλθαν στις 152.000 μονάδες κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου, διαμορφώνοντας σχεδόν το ένα τέταρτο των συνολικών πωλήσεων σε όλη την Ευρώπη, και το ένα τρίτο αντίστοιχα στη Δυτική Ευρώπη.

Οι υβριδικές πωλήσεις και για τις δύο μάρκες το πρώτο εννιάμηνο της χρονιάς σημειώνουν άνοδο 16% από πέρσι, επιβεβαιώνοντας τη δημοτικότητα  εναλλακτικών συστημάτων κίνησης στην Ευρωπαϊκή αγορά.  Οι πωλήσεις υβριδικών Toyota και Lexus που ήταν 70.000 το 2010, θα ξεπεράσουν τις 200.000 μονάδες φέτος.

Ο Karl Schlicht, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της TME, δήλωσε: «Αυτά τα αποτελέσματα δείχνουν σαφώς ότι οι Ευρωπαίοι πελάτες πείθονται όλο και περισσότερο για τα οφέλη της υβριδικής τεχνολογίας.

Με οκτώ υβριδικά Toyota και οκτώ υβριδικά Lexus σύντομα στη γκάμα μας που καλύπτουν σχεδόν το 60% των κατηγοριών της αγοράς, θα είμαστε σε θέση να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες των πελατών.

Μόλις πετύχαμε το ορόσημο πωλήσεων 1 εκατομμυρίου υβριδικών οχημάτων στην Ευρώπη και 8 εκατομμυρίων σε όλο τον κόσμο.  Χάρη στην υβριδική τεχνολογία, μπορούμε να αυξήσουμε τη βιωσιμότητα στην Ευρώπη, κάτι που θα μας βοηθήσει να ανέβουμε στη Δυτική και Κεντρική Ευρώπη και να αντισταθμίσουμε την πτωτική πορεία της αγοράς στην Ανατολική Ευρώπη. Η Lexus, με ισχυρό χαρτί τις πωλήσεις υβριδικών στη Δύση , προχωρά ανοδικά φέτος με αύξηση 28% μέχρι στιγμής.»

 

Πωλήσεις Υβριδικών

Οι πωλήσεις μοντέλων Toyota και Lexus Hybrid έφτασαν τα 152.000 οχήματα το πρώτο ενιάμηνο της χρονιάς, αύξηση 16% σε σχέση με πέρσι.

Οι πωλήσεις Υβριδικών αντιπροσωπεύουν το 23% των συνολικών πωλήσεων της TME, αύξηση από 20% που ήταν πέρσι το ίδιο διάστημα, κάτι που επιβεβαιώνει το συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον των πελατών και την εμπιστοσύνη στην υβριδική τεχνολογία μας.

Το Toyota Yaris Hybrid είναι εξαιρετικά δημοφιλές, με αύξηση πωλήσεων 25% συγκριτικά με τους πρώτους εννέα μήνες του 2014, φτάνοντας τις 53.000 μονάδες, ενώ πάνω από το ένα στα τρία Yaris που πωλούνται στην Ευρώπη είναι υβριδικό.

Η Toyota Motor Manufacturing France (TMMF) κατασκεύασε το 200.000ό Yaris Hybrid στις αρχές Οκτωβρίου. Η παραγωγή του Yaris Hybrid αντιπροσωπεύει σχεδόν το 40% της συνολικής παραγωγής Yaris, έχοντας ξεκινήσει από 25% τον Απρίλιο του 2012 όταν άρχισε η παραγωγή του Yaris στο εργοστάσιο της Toyota στη Β. Γαλλία. 

Οι πωλήσεις Lexus Hybrid καταγράφονται πολύ ισχυρές και έχουν αυξηθεί κατά 39% το πρώτο ενιάμηνο της χρονιάς, φτάνοντας τις 31.000 μονάδες.  Το Lexus Hybrid Drive αντιπροσωπεύει το 64% των συνολικών πωλήσεων Lexus, και αγγίζει το 96% στη Δυτική Ευρώπη.

Το λανσάρισμα στην Ευρώπη του πρώτου οχήματος κυψελών καυσίμου υδρογόνου μαζικής παραγωγής, Toyota Mirai, σε Γερμανία, Μ. Βρετανία και Δανία το 2015 και στη συνέχεια στο Βέλγιο το πρώτο μισό του 2016, εντάσσεται στη στρατηγική μας για καθαρές μελλοντικές μετακινήσεις που ξεκίνησε πριν από 18 χρόνια με το λανσάρισμα του Toyota Prius Hybrid.

 

Πωλήσεις Toyota 

Το νέο Aygo συνεχίζει την εξαιρετική πορεία του με πωλήσεις που αγγίζουν τις 69.000 μονάδες τους πρώτους εννέα μήνες της χρονιάς, αύξηση 33% από πέρσι.

Οι πωλήσεις του πρόσφατα ανανεωμένου Toyota Yaris αυξήθηκαν κατά 12% στις 152.600 μονάδες με συμβολή του Yaris Hybrid,  που κατέγραψε τις καλύτερες μηνιαίες πωλήσεις του το Σεπτέμβριο και έφτασε τα 53.000 οχήματα τους πρώτους 9 μήνες της χρονιάς.

Τα νέα Auris και Avensis που μόλις λανσαρίστηκαν σε όλη την Ευρώπη ξεκίνησαν θετικά τις πωλήσεις τους και θα συμβάλλουν στις ετήσιες πωλήσεις μας για υπόλοιπο της χρονιάς. Οι πωλήσεις  Avensis έχουν φτάσει στις 26.000 μονάδες μέχρι τώρα φέτος, +10% από πέρσι.

 

Πωλήσεις Lexus 

Η Lexus πέτυχε τις καλύτερες πωλήσεις της για διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου στην Ευρώπη.

Το πρώτο ενιάμηνο του 2015, οι πωλήσεις Lexus αυξήθηκαν κατά 28% στις 48.000 μονάδες, επιβεβαιώνοντας την πολύ θετική τάση που ξεκίνησε πέρσι με άνοδο στη Δ. Ευρώπη, σημειώνουν αύξηση από πέρσι και στην Ανατολική Ευρώπη παρά την πτώση της αγοράς.

Το πρόσφατα λανσαρισμένο NX συντελεί σε αυτή την επιτυχία με τις πωλήσεις του να υπερβαίνουν τα 21.000 οχήματα, από τα οποία περίπου το 60% είναι υβριδικά.

Η Lexus είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες premium μάρκες στην Ευρώπη. Εκτιμούμε ότι η ισχυρή εικόνα του πρώτου μισού της χρονιάς θα συνεχιστεί ώστε να πετύχουμε νέο ρεκόρ πωλήσεων, ξεπερνώντας τις 60.000 μονάδες.

Γιώργος Κ. Ανδρής

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.