Quantcast
Χρεώσεις οφειλών Τελών Κυκλοφορίας από αυτοκίνητα «φαντάσματα» - enikonomia.gr
share

Χρεώσεις οφειλών Τελών Κυκλοφορίας από αυτοκίνητα «φαντάσματα»

δημοσιεύτηκε:

Του Γιώργου Κ. Ανδρή

Πληθαίνουν οι καταγγελίες ιδιωτών καταναλωτών σχετικά με ανεξόφλητες οφειλές Τελών Κυκλοφορίας που τους πιστώνει η εφορία οι οποίες αφορούν σε οχήματα που δεν είχαν ποτέ ή δεν είχαν την συγκεκριμένη περίοδο των οφειλών στην κατοχή τους!

Το Enikonomia δημοσιεύει αποκλειστικά και τις επιστολές της εφορίας προς τους υποτιθέμενους ιδιοκτήτες…

 

Οφειλή Τελών σε ανύπαρκτους ιδιοκτήτες
Ένα αλλαλούμ έχει δημιουργηθεί στο Taxisnet με τις διασταυρώσεις των στοιχείων ιδιοκτητών αυτοκινήτων μπλέκοντας σε περιπέτειες των Ελληνες καταναλωτές οι οποίοι αναγκάζονται να περάσουν από πολλά γραφεία Δημοσίων Υπηρεσιών για να γλιτώσουν τις χρεώσεις των Τελών Κυκλοφορίας σε ανύπαρκτα αυτοκίνητα ή τελικά να πληρώσουν τα πρόστιμα για να μην τρέχουν…

Ειδικότερα πρόσφατα από εφορία απεστάλη σε καταναλωτή ειδοποίηση οφειλής Τελών Κυκλοφορίας οχήματος για τα έτη 1996 και 1997 κυλινδρισμού 1.590 κ.εκ. χρονιές ο οποίος όμως το είχε αποκτήσει ως μεταχειρισμένο το 2000!

Ο συγκεκριμένος πολίτης προειδοποιήθηκε και από την εφορία πως έχει στη διάθεσή του 5 ημέρες από την κοινοποίηση της ειδοποίησης στη ΔΟΥ προσκομίζοντας την Αδεια Κυκλοφορίας του οχήματος καθώς και οποιοδήποτε δικαιολογητικό που έχει στη διάθεσή του με το οποίο θα αποδεικνύεται ο λόγος που δεν οφείλονται ή έχουν καταβληθεί τα Τέλη Κυκλοφορίας του συγκεκριμένου οχήματος.

Σε περίπτωση μη προσέλευσης του εντός του ανωτέρω χρονικού διαστήματος τούτο συνεπάγεται την ανεπιφύλακτη αναγνώριση από τον καταναλωτή των οφειλομένων Τελών Κυκλοφορίας του οχήματος και συνεπώς το οφειλόμενο ποσό μαζί με το προβλεπόμενο πρόστιμο θα βεβαιωθεί και θα πρέπει να καταβληθεί!

Τελικά αναγκάστηκε να καταβάλει τα Τέλη Κυκλοφορίας για ένα αυτοκίνητο που δεν είχε στην κατοχή του για να γλιτώσει τις επιβαρύνσεις…

Σε άλλο περιστατικό ιδιώτης καταναλωτής κατά την διαδικασία πώλησης ακινήτου ανακάλυψε όταν μετέβη στην εφορία πως χρωστά τα Τέλη Κυκλοφορίας σε ένα όχημα με κινητήρα 2.500 κ.εκ. που ποτέ δεν είχε στην κατοχή του!

Για να ολοκληρώσει την πώληση του ακινήτου αναγκάστηκε να καταβάλει 880 ευρώ για τα Τέλη Κυκλοφορίας σε ένα όχημα που ποτέ δεν είχε στην κατοχή του!

 

Τι πρέπει να κάνετε για να γλιτώσετε τα πρόστιμα
Σε περίπτωση που η εφορία σας χρεώσει με Τέλη Κυκλοφορίας για κάποιο αυτοκίνητο που ποτέ δεν είχατε στην κατοχή σας ή δεν τον είχατε την περίοδο που έχουν καταλογιστεί τα πρόστιμα θα πρέπει να μεταβείτε αμέσως στη Δ.Ο.Υ. που ανήκετε και κατόπιν να επισκεφθείτε την πλησιέστερη Διεύθυνση Μεταφορών ώστε να παραλάβετε κάποια βεβαίωση που θα διευκρινίζει πως δεν είχατε ποτέ στην κατοχή σας το όχημα ή δεν το είχατε την περίοδο που έχουν επιβληθεί τα πρόστιμα ώστε να διαγραφούν από την εφορία οι όποιες οφειλές έχουν καταλογιστεί για το όχημα.

Βέβαια το χρονικό διάστημα των 5 ημερών είναι ελάχιστο και ενόψει εορτών ο χρόνος είναι πολύ περιορισμένος. Οπότε ή σπεύδετε για να γλιτώσετε ή πληρώνετε τις οφειλές των αυτοκινήτων «φαντασμάτων» και έπειτα κάνετε ένσταση στην εφορία για να σας επιστραφούν τα χρήματα…

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.