Quantcast
Ρέθυμνο: Σε αύξηση των πωλήσεων κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων προσβλέπουν οι έμποροι - enikonomia.gr
share

Ρέθυμνο: Σε αύξηση των πωλήσεων κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων προσβλέπουν οι έμποροι

δημοσιεύτηκε:

Αρχίζουν οι εκπτώσεις στο Ρέθυμνο, με τους εμπόρους να ευελπιστούν σε κίνηση που θα αυξήσει τις πωλήσεις τους σε μία περίοδο που ο απολογισμός της καλοκαιρινής περιόδου, κυρίως έχει αρνητικό πρόσημο με ότι αυτό συνεπάγεται για τις επιχειρήσεις.

Το ωράριο της εκπτωτικής περιόδου που ξεκινάει αύριο 1 Νοεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 10 του μήνα, θα ισχύσει με το δεδομένο ότι οι 10 ημέρες είναι ημερολογιακές και όχι εργάσιμες σύμφωνα με τις οδηγίες από πλευράς του Εμπορικού Συλλόγου. Τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την Κυριακή 6 Νοεμβρίου, από ώρα 11.00 έως ώρα 20.00. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Εμπορικός Σύλλογος Ρεθύμνης θεωρεί ότι η Κυριακή 6 Νοεμβρίου δεν αποτελεί ημέρα με ιδιαίτερο εμπορικό ενδιαφέρον και ως εκ τούτου, προτείνει τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρεθύμνου Γιώργος Πολιουδάκης, η γενικότερη κατάσταση στο νομό βρίσκεται στην «γκρίζα περιοχή» με έναν απολογισμός από την καλοκαιρινή τουριστική περίοδο και τις καλοκαιρινές εκπτώσεις να μην έχουν αφήσει τίποτε το θετικό στην οικονομία του Ρεθύμνου. «Δυστυχώς παρά τις εξαγγελίες που υπήρχαν, δεν επαληθεύθηκαν οι εκτιμήσεις, ναι μεν μπορεί να υπήρχαν περισσότεροι τουρίστες αλλά τα χρήματα που άφησαν στην αγορά ήταν πολύ λιγότερα από άλλες περιόδους. Κατανοούμε ότι και οι τουρίστες στις χώρες τους έχουν και αυτοί οικονομικά προβλήματα, γνωρίσαμε ότι το διαθέσιμο εισόδημα τους ήταν πολύ προγραμματισμένο και για το λόγο αυτό παρέμεναν μέσα σ τα ξενοδοχεία και δεν επισκέφθηκαν με θέρμη την εμπορική μας ζώνη».

Ούτε οι τουρίστες ούτε και οι Έλληνες ψώνισαν σύμφωνα με τον κ. Πολιουδάκη, και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του συλλόγου: «… φόροι, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ και οι άλλες φορολογικές υποχρεώσεις, δε θα επιτρέψουν μάλλον στους πολίτες να προβούν σε αγορές… Μπορεί να προβάλλουμε την ελπίδα και την αισιοδοξία, αλλά επί της ουσίας αυτή η οικονομική κατάσταση που βιώνουμε επιδεινώνει ακόμα περισσότερο τη μάχη των επιχειρηματιών στο να διασώσουν τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις τους, σε μία περίοδο που η μάχη αυτή λόγο των συνθηκών είναι άνιση με αποτέλεσμα να λέμε τη φράση, «ας μας βοηθήσει +ο θεός»…».

Σχετικά με το ωράριο των καταστημάτων σημειώνεται πως την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016 είναι η ημέρα επετείου του Ολοκαυτώματος της Ι.Μ Αρκαδίου και τα καταστήματα στο Ρέθυμνο θα παραμείνουν κλειστά.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.