Quantcast
Oι πέντε πιο "έξυπνες" εταιρείες του 2017 - enikonomia.gr
share

Oι πέντε πιο “έξυπνες” εταιρείες του 2017

δημοσιεύτηκε:

Οι εταιρείες τεχνολογίας εξελίσσουν την παγκόσμια αγορά με τις νέες και καινοτόμες τους εφευρέσεις, γεγονός που τις καθιστά περιζήτητες και ανεβάζουν την αξία τους.

Μια νέα έρευνα έρχεται να αναδείξει τις πλέον έξυπνες εταιρείες παγκοσμίως. Η λίστα του MIT αναδεικνύει τις 50 εξυπνότερες εταιρείες στον κόσμο. Εμείς επιλέξαμε και σας παρουσιάζουμε τις 5 κορυφαίες εταιρείες της λίστας.

1. NvidiaΈδρα: Σάντα Κλάρα, Καλιφόρνια
Αξία: 90,9 δισ. Δολάρια

Η εταιρεία Nvidia κατακτά την κορυφή της λίστας του MIT Technology Review όχι για την κύρια δραστηριότητά της που είναι η πώληση τσιπ γραφικών για βιντεοπαιχνίδια, αλλά γιατί κατάφερε να εδραιωθεί γρήγορα ως ο κορυφαίος πάροχος επεξεργαστών ενέργειας για το λογισμικό AI (artificial intelligence). Η εταιρεία λέει ότι όλοι οι μεγάλοι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου και cloud-service χρησιμοποιούν τα τσιπ τους για να επιταχύνουν τους επεξεργαστές τους και αρκετές μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένης της Toyota, χρησιμοποιούν την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης.

2. SpaceX
Έδρα: Hawthorne, Καλιφόρνια
Αξία: 12 δισ δολάρια

Το SpaceX, του CEO της Τέσλα, Elon Musk, καταλαμβάνει την δεύτερη θέση της λίστας για την κατασκευή πυραύλων οι οποίοι μπορούν να ανακυκλωθούν και να ξαναχρησιμοποιηθούν. Αυτά κάνουν το ταξίδι στο διάστημα πολύ φθηνότερο και ταχύτερο και είναι κρίσιμα για το μακροπρόθεσμο στόχο της SpaceX για τη δημιουργία ενός διαπλανητικού συστήματος μεταφορών. Η start-up ξεκίνησε επίσης τις προκαταρκτικές δοκιμές του ενισχυτή Falcon Heavy Booster, ο οποίος αναμένεται να είναι ο πιο ισχυρός πύραυλος στον κόσμο και αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στην νέα χρονιά.

3. Amazon
Έδρα: Σιάτλ, Ουάσιγκτον
Αξία: 479,3 δισεκατομμύρια δολάρια

Η Amazon κατατάσσεται τη λίστα γιατί χρησιμοποιεί μια σειρά τεχνολογιών AI, συμπεριλαμβανομένης της τεχνητής όρασης, τεχνητής πραγματικότητας και των φωνητικών εντολών, με σκοπό την δημιουργία και προώθηση νέων προϊόντων. Εξίσου σημαντικό είναι και το γεγονός ότι η Amazon μετακινεί την online αγορά της στις αγορές του “πραγματικού κόσμου” μέσω του καταστήματος Amazon Go που εδρεύει στο Σιάτλ. Οι πελάτες μπαίνουν απλά στο κατάστημα, κατεβάζουν μια εφαρμογή στα smartphones τους και ξεκινούν τις αγορές τους. Το Amazon χρησιμοποιεί AI, κάμερες και αισθητήρες για να προσδιορίσει τα προϊόντα που έχουν επιλέξει και να τα τιμολογεί αυτόματα – αποφεύγοντας έτσι και τις ουρές και τα ταμεία.

4. 23andMe
Έδρα: Mountain View, Καλιφόρνια
Αξία: 1,1 δισ. Δολάρια

Η εταιρεία γενετικών δοκιμών 23andMe ασχολείται με πειράματα σχετικά με τους κινδύνους για την σταδιακή εμφάνιση της νόσου του Alzheimer, τη νόσο του Parkinson και οκτώ άλλων παθήσεων. Η εταιρεία έχει πάνω από 2 εκατομμύρια πελάτες σε όλο τον κόσμο και τα προϊόντα της, που σχετίζονται με την γενετική έρευνα έχουν χρησιμοποιηθεί σε πολλά ερευνητικά έργα, συμπεριλαμβανομένων των μελετών για τη γυναικεία γονιμότητα, την κατάθλιψη, τη νόσο του Πάρκινσον, ακόμη και το δάγκωμα των νυχιών.

5. Alphabet
Έδρα: Mountain View, Καλιφόρνια
Αξία: 673,9 δισ. Δολάρια

Η Alphabet,μια εταιρεία που ανήκει στην Google, είναι υπεύθυνη για τις θυγατρικές εταιρείες της που ασχολούνται με τις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης, τα αυτόνομα οχήματα, την τεχνητή πραγματικότητα (AR) και την εικονική πραγματικότητα (VR). Το τμήμα DeepMind του συνεχίζει να σχεδιάζει νέους τρόπους με τους οποίους τα συστήματα AI μιμούνται την ανθρώπινη νοημοσύνη, ενώ το σύστημα αυτόνομης οδήγησης εξελίσσεται ταχύτατα.

Η λίστα συνεχίζεται με 45 ακόμη εταιρείες, οι οποίες θα μας απασχολήσουν στο μέλλον κάνοντας την ζωή μας πιο εύκολη χάρις στις καινοτόμες τους δημιουργίες.


Πηγή: emea.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.