Quantcast
Nέα συλλογική σύμβαση εργασίας για τους εργαζόμενους της ΔΕΗ - enikonomia.gr
share

Nέα συλλογική σύμβαση εργασίας για τους εργαζόμενους της ΔΕΗ

δημοσιεύτηκε:

Σε συμφωνία κατέληξαν μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις η διοίκηση της ΔΕΗ και η ΓΕΝΟΠ για την υπογραφή της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας. Η υπογραφή της σύμβασης φέτος έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία ενόψει της αποεπένδυσης. Και αυτό διότι, όπως προβλέπεται και στο σχετικό νόμο που ψηφίστηκε, οι εργαζόμενοι που θα παραμείνουν στις δύο εταιρείες που θα δημιουργηθούν σε βορά και νότο, θα διέπονται από τη συλλογική σύμβαση εργασίας της ΔΕΗ.

Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο της ΣΣΕ ακόμη δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκε λύση για το βασικό μέχρι σήμερα σημείο διαφοράς που αφορούσε στη διατήρηση του περίφημου τροφείου.

Παρά το γεγονός ότι η διοίκηση της ΔΕΗ είχε προτείνει αρχικά την κατάργησή του και στη συνέχεια την διατήρησή του κλιμακωτά και ανάλογα με το ύψος του μεικτού μισθού, τελικά συμφωνήθηκε να διατηρηθεί ως έχει για φέτος και από το 2019 να μειωθεί, ωστόσο το ποσό της μείωσης που θα εξοικονομηθεί να αξιοποιηθεί σε άλλη ιατροφαρμακευτική παροχή που θα δοθεί στους εργαζόμενους. Έτσι φέτος θα καταβληθεί κανονικά το τροφείο στα 6 ευρώ/ημέρα ενώ από του χρόνου θα μειωθεί στα 4 ευρώ/ημέρα ωστόσο τα περίπου 4 εκ. ευρω που θα εξοικονομηθούν θα κατευθυνθούν σε πρόσθετη παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Πηγή: energypress.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.