Quantcast
Αποζημίωση 750 εκατ. ευρώ ζητεί η Eldoradο Gold από το Δημόσιο - enikonomia.gr
share

Αποζημίωση 750 εκατ. ευρώ ζητεί η Eldoradο Gold από το Δημόσιο

δημοσιεύτηκε:

Αποζημίωση ύψους 750 εκατ. ευρώ διεκδικεί από το ελληνικό Δημόσιο η Eldorado Gold λόγω των καθυστερήσεων αδειοδότησης για τα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής και απώλειας εσόδων. Η Hellas Gold SA, θυγατρική της καναδικής, έχει υποβάλει το σχετικό αίτημα προς τις αρμόδιες αρχές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, η αίτηση είναι εξωδικαστική αίτηση πληρωμής και δεν κινεί δικαστικές διαδικασίες.

Ο πρόεδρος της Eldorado Gold, George Burns, δήλωσε: “Το εξώδικο αποτελεί μια προσπάθεια καλή τη πίστη να λυθεί το ζήτημα με το ελληνικό δημόσιο καθώς σχετίζεται με κόστη που δημιουργήθηκαν ως αποτέλεσμα των καθυστερήσεων στην έκδοση αδειών στα μεταλλεία. Η Eldorado έχει ενεργήσει πάντοτε με τρόπο που συνάδει με την θέλησή της να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση για υπεύθυνη ανάπτυξη των Σκουριών. Ελπίζουμε ότι το ζήτημα μπορεί να λυθεί με φιλικό τρόπο, χωρίς να ακολουθήσουμε την οδό της διαιτησίας”.

Το εξώδικο του καναδικού ομίλου είχε κατατεθεί στις 10 Αυγούστου στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Το παρέλαβαν πριν από λίγες ημέρες τα τρία υπουργεία που εμπλέκονται στην υπόθεση (Οικονομικών, Οικονομίας και Περιβάλλοντος και Ενέργειας).

Στο εξώδικο αναφέρεται πως οι ζημιές είναι τριών κατηγοριών: Πρώτον η μείωση της υπάρχουσας περιουσίας της Eldorado Gold λόγω των καθυστερήσεων, δεύτερον τα διαφυγόντα κέρδη εξαιτίας της καθυστέρησης της περιόδου εκμετάλλευσης του εργοστασίου στο Μαντέμ Λάκκο που υπολογίζονται σε περίπου 664.000.000 ευρώ και τρίτο «χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης» (την οποία θα διαθέσει σε κοινωφελείς σκοπούς)


Πηγή: ant1news.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.