Quantcast
Ξενόφος: Στην πρώτη ομάδα των πέντε περιφερειακών λιμανιών προς αξιοποίηση ο Βόλος - enikonomia.gr
share

Ξενόφος: Στην πρώτη ομάδα των πέντε περιφερειακών λιμανιών προς αξιοποίηση ο Βόλος

δημοσιεύτηκε:

To λιμάνι του Βόλου θα είναι στο δεύτερο μέρος του πρώτου κύματος αξιοποίησης των περιφερειακών λιμένων, με τη διαγωνιστική διαδικασία να εκτιμάται ότι θα εκκινήσει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του ΤΑΙΠΕΔ, είπε ο εκτελεστικός πρόεδρος του Ταμείου, Άρης Ξενόφος, στο πλαίσιο των τακτικών επαφών και συναντήσεων της διοίκησης του Ταμείου με τα λιμάνια, για τη στρατηγική ανάπτυξης και αξιοποίησής τους.
Ο κ. Ξενόφος συναντήθηκε μεταξύ άλλων με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Χρήστο Τριαντόπουλο, την πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, Βιολέττα Μήτρου, τον διευθύνοντα σύμβουλο, Σωκράτη Αναγνώστου, τα μέλη του δ.σ. και με εκπροσώπους των εργαζομένων. Συζήτησαν την πορεία του λιμανιού, τα προβλήματα και τις προκλήσεις που έχουν ανακύψει λόγω των υγειονομικών συνθηκών, καθώς και τις προοπτικές του ΟΛΒ.
Η συζήτηση, όπως σχολίασε ο κ. Ξενόφος, «αποκτά ιδιαίτερο βάρος για δύο λόγους: πρώτον, γιατί το λιμάνι του Βόλου έχει ενταχθεί στην πρώτη ομάδα των πέντε περιφερειακών λιμανιών προς αξιοποίηση και δεύτερον, γιατί η επιτυχής διαχείριση από την πλευρά της κυβέρνησης της πρόσφατης υγειονομικής κρίσης επιφέρει σε όλους τους φορείς την υποχρέωση να συμβάλλουν έμπρακτα στην ανάταξη της ελληνικής οικονομίας».
Λίγο νωρίτερα ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ είχε επαφές με τον δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, με τον οποίο συζήτησαν τις προοπτικές της τοπικής οικονομίας και τη θετική συνεισφορά που μπορεί να αναπτύξει το λιμάνι του Βόλου σε αυτή, σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση του Ταμείου.
Στη συνέχεια, ο κ. Ξενόφος θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, όπου θα έχει εντός της ημέρας συνάντηση με τον πρόεδρο του Τεχνολογικού Πάρκου της Θεσσαλονίκης, Νίκο Ευθυμιάδη, προκειμένου να συζητήσουν την πρόοδο του σχεδιασμού και την εξέλιξη των εργασιών για τη δημιουργία του τεχνολογικού πάρκου 4ης γενιάς, «Thess INTEC». Η πρωτοβουλία του κ. Ξενόφου υπογράμμισε τη σημασία που δίνει το Ταμείο στις δραστηριότητες που γεφυρώνουν την έρευνα και την τεχνολογία με τη βιομηχανία και την επιχειρηματικότητα. Κάτι που γίνεται πράξη με τη μεταβίβαση από το Ταμείο στο ελληνικό Δημόσιο του ακινήτου στην περιοχή της Περαίας, έκτασης 760 στρεμμάτων, όπου θα δημιουργηθεί το «Thess INTEC».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.