Quantcast
Ελλάκτωρ: Καλύφθηκε στο σύνολό του το ομολογιακό δάνειο - enikonomia.gr
share

Ελλάκτωρ: Καλύφθηκε στο σύνολό του το ομολογιακό δάνειο

δημοσιεύτηκε:

Η Ελλάκτωρ προέβη στην έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 500 εκατ. ευρώ, το οποίο καλύφθηκε στο σύνολό του από την τράπεζα Εurobank, με σκοπό τη μερική χρηματοδότηση της αποπληρωμής πρώτης τάξεως (senior) ομολογιών του διεθνούς ομολόγου εκδόσεως της θυγατρικής ELLAKTOR VALUE PLC, συνολικής ονομαστικής αξίας 670 εκατ. ευρώ, λήξης την 15η Δεκεμβρίου 2024.

Επίσης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εξ’ ολοκλήρου θυγατρική της, ‘Ακτωρ Παραχωρήσεις ΑΕ, προέβη επίσης στην έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 275 εκατ. ευρώ, με τις σειρές  Α και Β να καλύπτονται πλήρως από την Eurobank και την Alpha Bank. Στόχος ήταν η χρηματοδότηση της αποπληρωμής των υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεών προς την Ελλάκτωρ, την κάλυψη ομολογιακού δανείου εκδόσεως της Ελλάκτωρ και τη χρηματοδότηση νέων επενδύσεων της ‘Ακτωρ Παραχωρήσεις.

Σημειώνεται ότι εχθές, 21.09.2022, έληξε η προσφορά εξαγοράς έναντι μετρητών της Ελλάκτωρ προς τους ομολογιούχους, συνεπεία της αλλαγής ελέγχου, που ενεργοποίησε υποχρεωτική εξαγοράς των ομολογιών, σε τιμή 101%. Η προσφορά εξαγοράς των ομολογιών ξεκίνησε την 01.08.2022 και μέχρι τη λήξη της στις 21.09.2022, ομολογιούχοι που διακρατούσαν ομολογίες ονομαστικής αξίας 497 εκατ. ευρώ (ποσοστό 74,2%) αποδέχθηκαν την προσφορά εξαγοράς. Σημειώνεται ότι η καταβολή του τιμήματος στους ομολογιούχους που πρόσφεραν τις ομολογίες τους θα πραγματοποιηθεί την 23.09.2022.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.