Quantcast
Θετικά τα αποτελέσματα εννεαμήνου του ομίλου εταιρειών Ηρακλής - enikonomia.gr
share

Θετικά τα αποτελέσματα εννεαμήνου του ομίλου εταιρειών Ηρακλής

δημοσιεύτηκε:

Θετικά ήταν τα αποτελέσματα του ομίλου εταιρειών Ηρακλής καθώς οι πωλήσεις επηρεάστηκαν θετικά από την αυξημένη εγχώρια ζήτηση με αποτέλεσμα να επιστρέψει σε θετικά EBITDA. Η καινοτομία και οι ενέργειες μείωσης και βελτιστοποίησης του κόστους συνεχίζονται
Ο Όμιλος Εταιρειών Ηρακλής ανακοίνωσε σήμερα πωλήσεις ύψους 177,2 εκατ. ευρώ για το εννεάμηνο του 2014 μειωμένες κατά 0,2%, σε σύγκριση με 177,5 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2013. Οι πωλήσεις της Εταιρείας ανήλθαν σε 157,1 εκατ. ευρώ μειωμένες κατά 1,7%, σε σύγκριση με 159,8 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2013.

Τα αποτελέσματα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου για το εννεάμηνο του 2014 ανήλθαν σε κέρδη 9,2 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με ζημιές 121,3 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2013. Τα αποτελέσματα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) της Εταιρείας το εννεάμηνο του 2014 ανήλθαν σε κέρδη 14,5 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με ζημιές 116,4 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2013.

Ο Όμιλος παρουσίασε το εννεάμηνο του 2014 ζημιές μετά από φόρους 15,1 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με ζημιές μετά από φόρους 118,0 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2013. Το εννεάμηνο του έτους η Εταιρεία παρουσίασε ζημιές μετά από φόρους 5,4 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με ζημιές 107,9 εκατ. ευρώ μετά από φόρους το εννεάμηνο του 2013.

Η μείωση του κύκλου εργασιών το εννεάμηνο του 2014 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013, οφείλεται στον αρνητικό αντίκτυπο της συναλλαγματικής ισοτιμίας μεταξύ ευρώ και αμερικάνικου δολαρίου στις εξαγωγικές πωλήσεις του Ομίλου, παρά τη μικρή βελτίωση της εγχώριας αγοράς. Η αύξηση της κατασκευαστικής δραστηριότητας στα δημόσια και συγχρηματοδοτούμενα έργα υποδομής και ειδικότερα τα μεγάλα οδικά έργα επηρέασε θετικά τις πωλήσεις. Όσο για την ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα, το εννεάμηνο του 2014 παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα.

Επιπρόσθετα, το εννεάμηνο του 2014 ο Όμιλος και η Εταιρεία συνέχισαν την υλοποίηση μέτρων μείωσης του λειτουργικού κόστους και βελτιστοποίησης των παραγωγικών, εφοδιαστικών και διοικητικών λειτουργιών, συμβάλλοντας στη βελτίωση του μικτού αποτελέσματος του Ομίλου και της Εταιρείας, που εξελίχθηκε σε θετικό. Παράλληλα εντείνονται οι προσπάθειες για αξιοποίηση ευκαιριών προώθησης καινοτομικών προϊόντων και λύσεων τόσο στην εγχώρια όσο και τις διεθνείς αγορές.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.