Quantcast
ΑΔΜΗΕ: Δημοσιεύθηκε η τρίτη έκθεση βιώσιμης ανάπτυξης του ομίλου - Τι αναφέρει - enikonomia.gr
share

ΑΔΜΗΕ: Δημοσιεύθηκε η τρίτη έκθεση βιώσιμης ανάπτυξης του ομίλου – Τι αναφέρει

δημοσιεύτηκε:

Ο όμιλος  ΑΔΜΗΕ δημοσίευσε την τρίτη έκθεση βιώσιμης ανάπτυξής του.

Πρόκειται για την ετήσια Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ομίλου για το 2021 που αποτυπώνει τις επιδόσεις του ΑΔΜΗΕ  σε θέματα Περιβάλλοντος, Κοινωνίας και Εταιρικής Διακυβέρνησης (ESG) καθώς και τη συνολική συνεισφορά του Διαχειριστή στην υλοποίηση της εθνικής πολιτικής για τη μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

«Ο ΑΔΜΗΕ, μέσα από κρίσιμα έργα εγχώριων και διεθνών ηλεκτρικών διασυνδέσεων, ύψους 5 δισ. ευρώ μέχρι το 2030, διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας και συνεισφέρει ουσιαστικά στην ενεργειακή μετάβαση σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο. Εν μέσω της κλιματικής κρίσης, προτεραιοποιεί την ενεργειακή ασφάλεια των καταναλωτών ενισχύοντας την ανθεκτικότητα των ηλεκτρικών υποδομών, ενώ μέσα από έργα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, προάγει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Εταιρείας και της χώρας συνολικά», τονίζεται στην έκθεση. «Ο Διαχειριστής συνεχίζει να συνεισφέρει και σε κοινωνικοοικονομικό επίπεδο, στηρίζοντας έμπρακτα τις τοπικές κοινωνίες και δημιουργώντας αξία για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Το 2021, το κοινωνικό προϊόν του Ομίλου ανήλθε σε 258 εκατ. ευρώ με τις δράσεις και τα προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποίησε στις περιοχές όπου δραστηριοποιείται να αγγίζουν συνολικά τα 1,2 εκατ. ευρώ».

Με αφορμή τη δημοσίευση της Έκθεσης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης, ανέφερε: «Το 2021 κάναμε σημαντικά βήματα για την οριζόντια ενσωμάτωση της βιώσιμης ανάπτυξης σε όλες τις πτυχές της λειτουργίας του Ομίλου ΑΔΜΗΕ και παρά τις δύσκολες συνθήκες, σημειώσαμε μεγάλη πρόοδο στο επενδυτικό μας πρόγραμμα, με το οποίο θα υπερδιπλασιάσουμε το Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας έως το 2030. Το 2021 ολοκληρώσαμε έγκαιρα την ηλεκτρική διασύνδεση-ορόσημο Κρήτης-Πελοποννήσου, συνεχίσαμε δυναμικά την κατασκευή της διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής και δρομολογήσαμε την τέταρτη και τελευταία φάση της διασύνδεσης των Κυκλάδων. Παράλληλα, διατηρήσαμε υψηλό ρυθμό σύνδεσης νέων ΑΠΕ στο Σύστημα και συνεχίσαμε να επενδύουμε στον εκσυγχρονισμό και την ψηφιακή αναβάθμιση των ηλεκτρικών και τηλεπικοινωνιακών υποδομών μας. Ο ΑΔΜΗΕ έχει εξελιχθεί σε έναν σύγχρονο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας που ενσωματώνει τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές σε όλους τους τομείς της λειτουργίας του και επιτελεί τη θεσμική του αποστολή με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον».

 

Με στόχο την ενίσχυση της διαφάνειας και της αξιοπιστίας των δημοσιοποιούμενων στοιχείων, η Έκθεση έχει επίσης ελεγχθεί από εξωτερικό φορέα διασφάλισης και είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση: https://www.admie.gr/sites/default/files/attached-files/type-file/2022/10/ekthesi-biosimis-anaptuksis-2021.pdf

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.