Quantcast
Αυξήθηκε το ενεργητικό των ασφαλιστικών επιχειρήσεων το τρίτο τρίμηνο - Αναλυτικά τα στοιχεία της ΤτΕ - enikonomia.gr
share

Αυξήθηκε το ενεργητικό των ασφαλιστικών επιχειρήσεων το τρίτο τρίμηνο – Αναλυτικά τα στοιχεία της ΤτΕ

δημοσιεύτηκε:

Στα 18,9 δισ. ευρώ αυξήθηκε η συνολική αξία του ενεργητικού των ασφαλιστικών επιχειρήσεων στο τέλος του τρίτου τριμήνου του 2019, από 18,401 δισ. ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, οι συνολικές καταθέσεις των ασφαλιστικών επιχειρήσεων αυξήθηκαν κατά 66 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκαν σε 1,353 δισ. ευρώ στο ίδιο διάστημα.

Oι καταθέσεις στα πιστωτικά ιδρύματα του εσωτερικού παρουσίασαν αύξηση κατά 107 εκατ. ευρώ, ενώ οι καταθέσεις στα πιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού μειώθηκαν κατά 41 εκατ. ευρώ. Το ποσοστό των καταθέσεων επί του συνολικού ενεργητικού διαμορφώθηκε στο 7,1% το γ΄ τρίμηνο του 2019, έναντι 7,0% το προηγούμενο τρίμηνο.

Η αξία των συνολικών τοποθετήσεων των ασφαλιστικών επιχειρήσεων σε χρεωστικούς τίτλους αυξήθηκε σε 11,820 δισ. ευρώ στο τέλος του τρίτου τριμήνου του 2019, έναντι 11,237 δισ. ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο, κυρίως λόγω της αύξησης των τιμών, αλλά και των καθαρών αγορών ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου. Το ποσοστό των χρεωστικών τίτλων επί του συνολικού ενεργητικού διαμορφώθηκε σε 62,4%, έναντι 61,1% κατά το προηγούμενο τρίμηνο.

Η αξία των συνολικών τοποθετήσεων σε μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων μειώθηκε σε 2,959 δισ. ευρώ, έναντι 2,991 δισ. ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο και το ποσοστό τους επί του συνόλου του ενεργητικού διαμορφώθηκε στο 15,6%, έναντι 16,3% κατά το προηγούμενο τρίμηνο. Η μείωση της αξίας των τοποθετήσεων οφείλεται κυρίως σε πωλήσεις μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Η αξία των συνολικών τοποθετήσεων σε μετοχές και λοιπούς τίτλους μεταβλητής απόδοσης, πλην μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων, παρέμεινε αμετάβλητη σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο στα 597 εκατ. ευρώ, ενώ το ποσοστό τους επί του συνόλου του ενεργητικού διαμορφώθηκε στο 3,1%, έναντι 3,2% κατά το προηγούμενο τρίμηνο.

Από την πλευρά του παθητικού, τα ίδια κεφάλαια αυξήθηκαν κατά 105 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκαν στα 3,133 δισ. Ευρώ. Οι ασφαλιστικές τεχνικές προβλέψεις αυξήθηκαν κατά 514 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκαν σε 14.128 δισ. ευρώ, κυρίως λόγω της αύξησης των ασφαλιστικών τεχνικών προβλέψεων ζωής κατά 462 εκατ. ευρώ. Οι τεχνικές προβλέψεις ζημιών αυξήθηκαν κατά 52 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκαν στα 3.109 εκατ. ευρώ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.