Quantcast
Αγωγός Ελλάδας Βουλγαρίας: Ολοκληρώθηκαν οι βασικές κατασκευές - enikonomia.gr
share

Αγωγός Ελλάδας Βουλγαρίας: Ολοκληρώθηκαν οι βασικές κατασκευές

δημοσιεύτηκε:

Όλες οι βασικές κατασκευαστικές δραστηριότητες για τον αγωγό διασύνδεσης φυσικού αερίου Ελλάδας-Βουλγαρίας έχουν ολοκληρωθεί, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας που εκτελεί το έργο, της ICGB.  Οι επιβλέποντες την κατασκευή, μετά από ελέγχους και δοκιμές τους τελευταίους μήνες, διαπίστωσαν ότι  τα έργα στις χερσαίες εγκαταστάσεις έχουν τελειώσει και λειτουργούν.

Ολόκληρος ο αγωγός μήκους 182 χιλιομέτρων και οι παρακείμενες εγκαταστάσεις γεμίζουν πλέον με φυσικό αέριο σε πίεση 40 bar.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, για τα επόμενα δύο στάδια, ολοκλήρωσης του έργου (κατασκευαστικές εργασίες και διασύνδεσης) η εταιρεία έχει υποβάλει τα απαραίτητα έγγραφα στο Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Δημοσίων Έργων. Η ελληνική εταιρεία AVAX, η οποία έχει αναθέσει τη σύμβαση για το σχεδιασμό, την κατασκευή και την ανάθεση του αγωγού φυσικού αερίου, ανέφερε στο ICGB ότι σύντομα ο αγωγός θα είναι έτοιμος να λειτουργήσει.  «Όλες οι προσπάθειες παραμένουν στοχευμένες στην όσο το δυνατόν συντομότερη λειτουργία του αγωγού, με φιλοδοξία να γίνει αυτό ακόμη και πριν από την έναρξη της επερχόμενης περιόδου θέρμανσης», αναφέρει η ανακοίνωση.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.