Quantcast
Ανοιχτά θα μείνουν στην Ελλάδα τα ρολά των καταστημάτων Mexx - enikonomia.gr
share

Ανοιχτά θα μείνουν στην Ελλάδα τα ρολά των καταστημάτων Mexx

δημοσιεύτηκε:

Της Μαίρης Ι. Παπακωνσταντίνου

Ανοιχτά θα μείνουν στην Ελλάδα τα ρολά των καταστημάτων Mexx, παρά την πτώχευση που κήρυξε από την έδρα της στην Ολλανδία η διοίκηση του επενδυτικού fund The Gores Group, στην ομπρέλα του οποίου βρίσκεται και το σήμα της δημοφιλούς αλυσίδας ετοίμων ενδυμάτων.
Η είδηση ότι ο όμιλος The Gores Group κλείνει τα καταστήματα σε Ολλανδία και Καναδά, επειδή δεν μπορούσε πλέον να τα διαχειριστεί, έσκασε σαν βόμβα για τους υπάλληλους των 315 καταστημάτων, που λειτουργούν ανά τον κόσμο, ανάμεσά τους και στην Ελλάδα.

 

Ανοικτά στην Ελλάδα
Ωστόσο, από ελληνικής πλευράς διαβεβαιώνουν ότι τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά, αφού και εμπόρευμα διαθέτουν και πεπεισμένοι είναι ότι θα υπάρξουν εξελίξεις που σχετίζονται με αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Μάλιστα από τα καταστήματα επιβεβαιώνουν ότι οι παραλαβές για την σεζόν έχουν ολοκληρωθεί, γι΄αυτό και τα ράφια θα είναι πλήρη από εμπόρευμα, τουλάχιστον μέχρι τον  Απρίλιο. Έως τότε μάλιστα αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις και να βρεθεί κάποιος στρατηγικός επενδυτής, ο οποίος ευελπιστούν ότι θα «δώσει νέα πνοή» στο σήμα, που εν τω μεταξύ αντιμετώπιζε προβλήματα στον Καναδά και την Ολλανδία.

 

25 χρόνια στην Ελλάδα
Στην Ελλάδα, το μάνατζμεντ γίνεται από θυγατρική εταιρεία και το δίκτυο αριθμεί 25 σημεία πώλησης με όλη τη γκάμα σε γυναικείο, ανδρικό και παιδικό ρούχο, υπόδημα και αξεσουάρ.  Τα καταστήματα λειτουργούν με το θεσμό της δικαιόχρησης (franchise), ενώ εμπόρευμα υπάρχει σε όλα τα ράφια του δικτύου καταστημάτων Hondos Center, Notos Galleries και στο Shopping House στον Άλιμο, κοντά στην έδρα της εταιρείας.  Το σήμα της Mexx υπάρχει στην ελληνική αγορά εδώ και 25 χρόνια, μέσω ανεξάρτητων εμπόρων, όμως εδώ και εννέα χρόνια την πολιτική ανάπτυξης χαράσσει η ίδια η μητρική εταιρεία, μέσω θυγατρικής της.

 

Από Ρωσία ο επενδυτής
Όσον αφορά τον νέο επενδυτή που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον ν΄αποκτήσει την εταιρεία Mexx, πληροφορίες θέλουν το ενδιαφέρον να προέρχεται από έναν Ρώσο επιχειρηματία, ο οποίος αναπτύσσει το σήμα στη ρωσική αγορά, λειτουργώντας δίκτυο 116 καταστημάτων.  
Η Mexx ιδρύθηκε το 1986 και σήμερα διαθέτει 315 καταστήματα παγκοσμίως, απασχολώντας 2.800 άτομα προσωπικό. Πριν από κάποια χρόνια μάλιστα είχε φθάσει να διαθέτει 800 καταστήματα. Η μεταβίβαση των μετοχών της εταιρείας στο fund Gores Group ολοκληρώθηκε το 2011.

Η νέα διοίκηση εφάρμοσε αμέσως επιχειρηματικό σχέδιο για την ανάκαμψη των πωλήσεων των επώνυμων ενδυμάτων, κάτι που τελικά φαίνεται ότι δεν απέδωσε κι έτσι το μάνατζμεντ δικαιολόγησε την αποχώρησή του από τη Mexx στις μακροοικονομικές συνθήκες.  Οι δραστηριότητες του fund επεκτείνονται σε πολλούς και ποικίλους τομείς, όπως τηλεπικοινωνίες, φυσικό αέριο, ακίνητα κ.λπ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.