Quantcast
Αποκλειστική συνεργασία της ΕΒΕΤΑΜ με την κινέζικη CQM στο χώρο των πιστοποιήσεων - enikonomia.gr
share

Αποκλειστική συνεργασία της ΕΒΕΤΑΜ με την κινέζικη CQM στο χώρο των πιστοποιήσεων

δημοσιεύτηκε:

«Συμφωνητικό αποκλειστικής συνεργασίας με την κινεζική εταιρεία CQM (China Quality Mark Certification Group) υπέγραψε σήμερα η εταιρεία ΕΒΕΤAΜ ΑΕ (Ανώνυμη Εταιρεία Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Εργαστηριακών Δοκιμών, Πιστοποίησης και Ποιότητας) στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Όπως ανέφερε ο σύμβουλος της εταιρείας ΕΒΕΤΑΜ ΑΕ στην Κίνα Δημήτρης Μούρσας, η συμφωνία που υπέγραψε η ΕΒΕΤΑΜ ΑΕ, ο μοναδικός ελληνικός φορέας πιστοποιήσεων δημοσίου συμφέροντος, με την CQM (China Quality Mark Certification Group), έναν από τους μεγαλύτερους κρατικούς κινέζικους φορείς πιστοποιήσεων με γραφεία στις 30 σημαντικότερες κινεζικές πόλεις, αποτελεί μία από τις σημαντικότερες στον χώρο των πιστοποιήσεων μεταξύ της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και της Ελλάδας και κατ’ επέκταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δυνάμει της συμφωνίας ΟΛΠ/COSCO, όπως πρόσθεσε ο κ. Μούρσας, η Ελλάδα έχει γίνει «πύλη» εισόδου κινεζικών προϊόντων προς την Ευρώπη και από σήμερα (9 Ιανουαρίου) η Ελλάδα γίνεται και «πύλη» της πιστοποίησης προϊόντων και υπηρεσιών από την Κίνα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιπλέον, πρόκειται για αμφίδρομη συμφωνία, δηλαδή η CQM θα πιστοποιεί αντίστοιχα – σε συνεργασία με την ΕΒΕΤΑΜ – προϊόντα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τελικό προορισμό την Κίνα, με πιστοποιήσεις του κινεζικού κράτους, αντίστοιχες του CE (CCC).»

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.