Quantcast
Attica Bank: Περιορισμός ζημιών - enikonomia.gr
share

Attica Bank: Περιορισμός ζημιών

δημοσιεύτηκε:

Ζημίες 30,1 εκατ. ευρώ παρουσίασε ως αποτέλεσμα προ φόρων, στο εννεάμηνο η Attica Bank έναντι ζημιών 79,3 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα του 2013. Αντίστοιχα το μετά φόρων αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε ζημία ύψους 23,9 εκατ. ευρώ, έναντι ζημίας 69,2 εκατ. ευρώ στη συγκριτική περίοδο του 2013. Τα κέρδη προ προβλέψεων για πιστωτικούς και λοιπούς κινδύνους και προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 35,3 εκατ. ευρώ έναντι ζημίας περίπου 18 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
Τα συγκεντρωτικά συνολικά έσοδα μετά τους φόρους, μετά την προσμέτρηση και των προβλέψεων για την κάλυψη του πιστωτικού κινδύνου, διαμορφώθηκαν σε ζημία 22,1 εκατ. ευρώ έναντι ζημίας 41,8 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο.
Τα ίδια κεφάλαια του oμίλου διαμορφώθηκαν σε 387,6 εκατ. ευρώ, ενώ το σύνολο του ενεργητικού του ομίλου ανήλθε σε 3,9 δισ. ευρώ. Ο δείκτης των μη εξυπηρετούμενων δανείων σε σχέση με το σύνολο των χορηγήσεων διαμορφώθηκε κατά την 30/09/2014 σε 27%.
Σε ό,τι αφορά την περίοδο που έληξε στις 30/09/2014 οι προβλέψεις για επισφαλείς χορηγήσεις ανέρχονται σε περίπου 64 εκατ. ευρώ έναντι προβλέψεων 52 εκατ. ευρώ περίπου τη συγκριτική περίοδο, παρουσιάζοντας αύξηση 22%.
Ο συνολικός δείκτης κεφαλαίου καθώς και ο δείκτης κοινών μετοχών (CET 1) διαμορφώθηκαν σε 11,5% και 8,2% αντίστοιχα, σημαντικά υψηλότερα από τα όρια που έχουν τεθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, τα αποτελέσματα και τα μεγέθη του εννεαμήνου του 2014 της Attica Bank αποτυπώνουν τη θετική έκβαση των σε εξέλιξη κινήσεων εσωτερικής αναδιοργάνωσης, πιστοποιούν την ορθότητα των εκτιμήσεων που είχαν διατυπωθεί βάσει του επιχειρηματικού σχεδιασμού της τράπεζας και επιβεβαιώνουν τη δυνατότητα της Attica Bank να διατηρήσει την αυτόνομη πορεία της, αναφέρει η διοίκηση της τράπεζας σε δήλωσή της.
Η διαδικασία για τη λήψη απόφασης της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου βρίσκεται στο τελικό στάδιο, και αναμένεται να ολοκληρωθεί στη Γενική Συνέλευση των μετόχων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Δεκεμβρίου.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.