Quantcast
Attica Bank: Στα υψηλά επίπεδα του 14,7% ο κεφαλαιακός δείκτης - enikonomia.gr
share

Attica Bank: Στα υψηλά επίπεδα του 14,7% ο κεφαλαιακός δείκτης

δημοσιεύτηκε:

Την ικανοποίησή της για την έως τώρα πορεία θωράκισης της κεφαλαιακής της βάσης εκφράζει η διοίκηση της Attica Bank, με αφορμή την ολοκλήρωση των διαδικασιών αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της.

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, που προσεγγίζει τα 90 εκατ. ευρώ και τις συνεχιζόμενες επαφές της διοίκησης της τράπεζας με ενδιαφερόμενους επενδυτές του εξωτερικού, η διοίκηση της Attica Bank εκφράζει την ικανοποίηση της για την μέχρι τώρα πορεία θωράκισης της κεφαλαιακής της βάσης, με συνολικό δείκτη, ο οποίος κατά την 31/12/2017 ανερχόταν σε ποσοστό 14,7%, σήμερα δε – παρά τη μη προσμέτρηση από 01/01/2018 των προνομιούχων μετοχών στα εποπτικά κεφάλαια της – παραμένει στα ίδια υψηλά επίπεδα.

Την ερχόμενη Δευτέρα, 21/5/2018, σύμφωνα με το υφιστάμενο χρονοδιάγραμμα, θα συνέλθει το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας για να πιστοποιήσει το ακριβές ποσό της συνολικής καταβολής και να διανείμει τα αδιάθετα, όπως ο νόμος ορίζει, καθώς και να προβεί στις προβλεπόμενες ανακοινώσεις προς το επενδυτικό κοινό, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το δ.σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Η διοίκηση της Τράπεζας – επισημαίνεται στην ανακοίνωση – θα συνεχίσει να εργάζεται για την περαιτέρω κεφαλαιακή ενίσχυσή της, στο πλαίσιο της υλοποίησης του στρατηγικού της σχεδίου και της ιδιωτικοποίησής της.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.