Quantcast
Aυξημένο ενδιαφέρον για την εθελούσια του ΑΔΜΗΕ - enikonomia.gr
share

Aυξημένο ενδιαφέρον για την εθελούσια του ΑΔΜΗΕ

δημοσιεύτηκε:

Αυξημένο φαίνεται να είναι το ενδιαφέρον για το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου των εργαζομένων του ΑΔΜΗΕ, καθώς ο αριθμός ανήλθε στου 143, ενώ ο αρχικός στόχος ήταν να αποχωρήσουν περίπου 100 άτομα.

Η διοίκηση του ΑΔΜΗΕ εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να συμπεριληφθούν όλοι οι υπεράριθμοι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα. Η σχετική απόφαση θα ληφθεί μετά από αξιολόγηση των νέων δεδομένων και εφόσον κριθεί ότι μεσοπρόθεσμα μπορεί να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέχεια απόφασης του ΔΣ του ΑΔΜΗΕ στις 20 Δεκεμβρίου 2017, η εταιρεία πρότεινε προς τους εργαζομενους που έχουν θεμελιώσει πλήρη συνταξιοδοτικά δικαιώματα να αποχωρήσουν εθελουσίως, λαμβάνοντας το καθαρό ποσό των 35.000 ευρώ. Η απόφαση αυτή υπαγορεύθηκε κυρίως από την ανάγκη ανανέωσης του εργατικού δυναμικού του ΑΔΜΗΕ, με δεδομένο ότι ο σημερινός μέσος όρος ηλικίας ανέρχεται στα 52 έτη και αν διατηρούνταν η υφιστάμενη κατάσταση, θα ξεπερνούσε τα 55 έτη το 2022.

Την ίδια στιγμή, ο ΑΔΜΗΕ ετοιμάζεται να υποδεχθεί το επόμενο χρονικό διάστημα 76 νέους εργαζομένους σε θέσεις επιστημονικού και τεχνικού προσωπικού, μετά από την ολοκλήρωση του σχετικού διαγωνισμού που προκηρύχθηκε από τον ΑΣΕΠ τον Αύγουστο του 2017 (και ο οποίος αφορά στην κάλυψη κενών θέσεων που προέκυψαν από τις συνταξιοδοτήσεις της περιόδου 2011-2015). Οι νέοι εργαζόμενοι αναμένεται να ενισχύσουν σημαντικά το έργο του Διαχειριστή, μεταλαμπαδεύοντάς του νέες δεξιότητες, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες υποχρεώσεις του μέσα σε ένα σύγχρονο περιβάλλον αγοράς.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.