Quantcast
Χώρους φύλαξης βρεφών και σε μικρές επιχειρήσεις προτείνει το ΕΒΕΑ - enikonomia.gr
share

Χώρους φύλαξης βρεφών και σε μικρές επιχειρήσεις προτείνει το ΕΒΕΑ

δημοσιεύτηκε:

Το πρόγραμμα για τους χώρους φύλαξης βρεφών εντός των επιχειρήσεων, συζητήθηκε στην συνάντηση που είχαν σήμερα η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, και η Υφυπουργός Μαρία Κεφάλα με την Πρόεδρο του ΕΒΕΑ (Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών) Σοφία Κουνενάκη – Εφραίμογλου. Το πρόγραμμα εφαρμόζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας και στοχεύει στην εναρμόνιση της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής και την ενδυνάμωση των γυναικών στην αγορά εργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, προτάθηκε από την πρόεδρο του ΕΒΕΑ η ενδεχόμενη επέκταση του προγράμματος, ώστε να καλύπτονται και συστάδες μικρότερων επιχειρήσεων. Η ατζέντα της συζήτησης περιελάμβανε επίσης την ενίσχυση του προγράμματος «Στέγαση και Εργασία», μέσω της κινητοποίησης μελών του ΕΒΕΑ για την παροχή εργασίας σε άτομα που βρίσκονται σε συνθήκες αστεγίας.

Στη συνέχεια, η πρόεδρος του ΕΒΕΑ, εξέφρασε την πρόθεση του επιμελητηρίου για την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας μέσω της δημιουργίας σήματος για επιχειρήσεις οι οποίες ανήκουν και διοικούνται από γυναίκες. Επιπλέον, παρουσίασε πρόταση της επιμελητηριακής κοινότητας για την επέκταση του πλέγματος στήριξης της Πολιτείας αναφορικά με τις παροχές μητρότητας και στις γυναίκες που ασκούν ελεύθερο επάγγελμα.

Τέλος, η κα Εφραίμογλου ενημέρωσε την κα Ζαχαράκη και την κα Κεφάλα για τα προγράμματα στήριξης της γυναικείας επιχειρηματικότητας που υλοποιούνται από το ΕΒΕΑ και το ΕΕΔΕΓΕ, όπως για παράδειγμα το πρόγραμμα για την ενίσχυση καινοτόμων, αμιγώς γυναικείων, νεοφυών επιχειρήσεων.

Με αφορμή τη συνάντηση, η κα Εφραίμογλου δήλωσε: «Με την υπουργό, κα Σοφία Ζαχαράκη, και την υφυπουργό, κα Μαρία Κεφάλα, συζητήσαμε δράσεις και πολιτικές που στοχεύουν στην ενίσχυση της θέσης των γυναικών και ευάλωτων συμπολιτών μας στην οικονομική και κοινωνική ζωή. Προγράμματα καινοτόμα όπως η δημιουργία χώρων φύλαξης βρεφών στις επιχειρήσεις, στο οποίο αναφερθήκαμε εκτενώς, αποτελούν σύγχρονες πολιτικές με οφέλη, τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τις επιχειρήσεις που προάγουν την ενδυνάμωση των γυναικών. Τόσο το ΕΒΕΑ όσο και το ΕΕΔΕΓΕ θα βρίσκονται στο πλευρό του υπουργείου για την προώθηση πολιτικών για την ισότητα των δύο φύλων και τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.