Quantcast
Εγκαινιάζεται το Ελληνοσερβικό Επιμελητήριο την ερχόμενη εβδομάδα - enikonomia.gr
share

Εγκαινιάζεται το Ελληνοσερβικό Επιμελητήριο την ερχόμενη εβδομάδα

δημοσιεύτηκε:

Στις 19 Μαρτίου 2015, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Ελληνο-Σερβικού Επαγγελματικού, Βιομηχανικού, Εμπορικού και Τουριστικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, υπό την αιγίδα του υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού στη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικότερα, τα Ιδρυτικά μέλη του  Ελληνο-Σερβικού Επαγγελματικού, Βιομηχανικού, Εμπορικού και Τουριστικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, είναι τα Επιμελητήρια του Βελιγραδίου, της Βοϊβοντίνας, του Ζάετσαρ, του Νόβισαντ, του Λέσκοβατς, του Πάντσεβο και του Κραγκούγιεβατς,  αλλά και Πανεπιστήμια και πολλές μεγάλες επιχειρήσεις της Σερβίας. Ιδρυτικό μέλος του Ελληνο-Σέρβικού Επιμελητηρίου είναι και ο Σύνδεσμος Εμπορικών Αντιπροσώπων Βορείου Ελλάδας (Σ.Ε.Α.Β.Ε.), ο οποίος θα παρέχει οποιαδήποτε διευκόλυνση σε επιχειρήσεις, προκειμένου να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα.

Το επιμελητήριο αυτό, ιδρύθηκε για  να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για επιχειρηματικές συμφωνίες και οικονομική ανάπτυξη μεταξύ των δύο χωρών. Βασικό μέλημα του Επιμελητηρίου, είναι να δημιουργηθεί ένα νέο οικονομικό περιβάλλον, που θα φέρει νέες εταιρείες και νέες θέσεις εργασίας στην Κεντρική Μακεδονία και σε όλη την Ελλάδα.

Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση αυτή θα παραβρεθούν,  ο υπουργός  Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, η υφυπουργός Εσωτερικών με αρμοδιότητα τη Μακεδονία – Θράκη Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας Κωνσταντίνος Μίχαλος. Στην τελετή των εγκαινίων θα παραστούν και ο αρμόδιος υπουργός από τη Δημοκρατία της Σερβίας, πρόεδροι επιμελητηρίων, φορείς και επιχειρηματίες της Σερβίας.

Αξιοσημείωτο  είναι δ,ε ότι το διήμερο (19 και 20 Μαρτίου) θα επισκεφτούν τη Θεσσαλονίκη Σέρβοι επιχειρηματίες – μέλη του Επιμελητηρίου, οι οποίοι, εκτός από την παρουσία τους στα εγκαίνια, θα επισκεφτούν την υφυπουργό Εσωτερικών και Δημοσιονομικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.